Gaziantep'te 2 caminin yapımı için protokol imzalandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 2 hayırsever aile tarafından yaptırılacak olan cami, Kur'an kursu, müştemilat ve taziye evi için hazırlanan protokol ilgili kurum iş birliğinde imzalandı.

Ekleme: 06.06.2022 14:25:14 / Güncelleme: 06.06.2022 14:25:14 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep modeli ile başlatılan ve şehirle bütünleşen hayır seferberliğine destekler sürüyor. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırseverler ve ilgili kurumlar iş birliğinde birçok alanda çeşitli protokoller imzalanıyor.

Bu kapsamda, hayırsever Ali Demir ile Necip Akay tarafından Nizip İlçesi Salkım ve Ballı Mahallelerine yaptırılacak olan Cami, Kur'an Kursu, Müştemilat ve Taziye evi için iki ayrı protokol imza töreni düzenlendi.

Törene; Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayırsever Ali Demir ve Necip Akay ve aile fertleri ile ilçe protokolü katıldı.

Nizip ilçesinde gerçekleşen iki protokolün imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, "Hayır işi Gönül işidir. Gaziantep’te hayırseverlerimizin katkısı çok fazla. Allah sayılarını arttırsın ve eksikliklerini vermesin." diyerek atılan adımın hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Ali Demir, törende yaptığı konuşmada, kendisine böyle bir hayrı yapmasında vesile olan Vali Davut Gül’e ve diğer protokol üyelerine teşekkür ederken, hayırsever Necip Akay ve ailesi ise, "Hayır işi bize babamızdan kalan bir miras. Bizler de rahmetli babama yakışır bir evlat olmak için böyle bir hayır yapmayı düşündük. Bizlere bu imkânı tanıyıp destek olduğunuz için ailem ve kendi adıma çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ilçemize hayırlı uğurlu olur." dedi. 

Konuşmalar sonrasında ilçeye kazandırılacak Cami, Kur'an Kursu, Müştemilat ve Taziye evi protokolleri imzalandı. (İLKHA)