Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Her türlü çalışmalarımızın mutlaka cami ile irtibatı olmalıdır

​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde 81 il müftüsüne yönelik gerçekleştirdiği toplantıda gençlerin cami ile içli dışlı olmasının önemine değindi.

Ekleme: 06.06.2022 14:10:13 / Güncelleme: 06.06.2022 14:43:04 / Güncel
Destek için 

Erbaş, yaz Kur'an kursları, 4-6 yaş Kur'an kursları ve her imamın camisinde en az 10 gence din hizmeti vermesi konusunda il müftülerinin, ilçe müftülerinin ve cami imamlarının elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini belirtti.

"Camilerimizi daha işlevsel hale getirmemiz lazım"

Erbaş konuşmasında, "Kültürel içerikli din hizmetlerimizin her türlü çalışmalarımızın mutlaka cami ile irtibatı olmalıdır. Cami Hizmetleri Daire Başkanlığımız var. Medine'deki temelin atıldığı günden itibaren din hizmetinin asli zemini camilerdir. Yani camilerimizi daha işlevsel hale getirmemiz lazım. Her cami bir mekteptir, bir sohbettir." dedi.

"Her imamımıza 10 genci zimmetledik"

Her imamın kendi camisinde en az 10 gence sahip çıkması ve ona din eğitimi vermenin yanı sıra onun diğer işlerinde de yardımcı olması gerektiğini belirten Erbaş, "Camiler çocuk, genç, yaşlı kadın ve erkek ayrımı gözetmeden her yaş ve seviyeden müminleri bir araya getiren, onları Allah'a kulluk bilinciyle kaynaştıran, doğru dini bilgilerin verildiği önemli mekânlardır. Bu sebeple camilerimiz her zaman hizmetlerimizin en güçlü mekânı olacaktır. Cami dersleri sabah namazı öncesi, sonrası cemaatiniz ne zaman müsaitse, öğle namazı öncesi sonrası, ikindi namazı öncesi, sonrası yatsı namazı öncesi sonrası ne zaman cemaatiniz ne zaman müsait olursa, hatta grup grup olur, gençler şu zaman, çocuklar bu zaman... Her imamımıza 10 genci zimmetledik. Zimmetledik yürüyor mu, ne kadar yürüyor? Onun peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Birileri bunun üstüne para vererek yapıyor"

Kimilerinin gençleri deist ve ateist yapmak için para harcamasına karşı imamların bu işe önem vermemesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Erbaş, "Değerli hocalarım! Ya birileri bunun üstüne para vererek yapıyor. Üstüne para vererek çocukları nasıl deist yaparım, nasıl ateist yaparım diye uğraşırken biz üç sene önce 'her imamımız 10 gencimizi sahiplensin' bunu da bir yıl için dedik. Her imam on gencimize hiç olmazsa bir yıl içerisinde bir gün onlarla bir vakit namaz kılsın dedik. Haftada bir güne bile razıyız. Haftada bir gün o 10 gencine bir telefon etsin. Yavrum nasılsın, derdin var mı, derslerin nasıl gidiyor, nerede okuyorsun? Lisede, ortaokulda, bir ihtiyacın var mı? Onlara kitap versin, kitap hediye etsin. Onları evlatlık alın da evinizde bakın demiyoruz ki. Bana gelen liste Türkiye genelinde yüzde 65'lerde. Ne yapıyor yüzde 35? Diğer imamlarımız ne yapıyorlar? Onu takip edeceksiniz. Başka türlü biz nasıl gençlerimize sahip çıkacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)