Siyonist Ablukaya Direncin Kaynağı KUR’AN NESLİ...

​Filistin'in Gazze şehri, yine hafızlarıyla gündem oldu. Gazze’de Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen 800 kız öğrenci için icazet merasimi düzenlendi. 800 hafız, işgal rejiminin korkulu rüyası haline gelen Filistin direnişinin asıl kaynağının Kur’an olduğunu ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı siyonistin işgalinden bir gün muhakkak kurtaracağını bir kez daha dünyaya haykırdı.

Ekleme: 06.06.2022 07:00:46 / Güncelleme: 06.06.2022 07:01:02 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

Gazze Şeridi'ndeki Müslüman Genç Kızlar Derneği ve hafız yetiştirme merkezleri, 800 genç hafız kızın katıldığı, Bayraklarla Kur'an Yürüyüşü düzenledi. Hafız kızların bayrak yürüyüşünün, siyonistlerin Mescid-i Aksa’da düzenlediği provokatif bayrak yürüyüşünden sonra gelmesi dikkat çekti.

Yürüyüş Filistin Kavşağı'ndan harekete geçerek, Ömer Muhtar Caddesi'nden devam etti. Genç hafizeler, Filistin bayraklarıyla Filistin Yasama Meclisi binasına kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmalarla program son buldu.

Yürüyüşü organize eden komite, yüzlerce genç hafız kızın katılımıyla İkinci Kudüs Kılıcı Alayı kamplarının açılışının yapıldığını ifade etti.

Şölene misafir konuşmacı olarak katılan HAMAS mensubu milletvekillerinden Müşir El-Mısri Filistinlilerle işgalciler arasında gerginliğin arttığına dikkat çekerek, bu mücadelede hafız genç kızların da işgalcinin karşısında durduklarını dile getirdi.

El-Mısri, Kudüs'ün fethini gerçekleştiren Ömer bin Hattab döneminden ve Selahaddin-i Eyyubi döneminden bu yana tarihi mücadelelerde aktif rol oynayanların her zaman Kur'an nesilleri olduklarını vurguladı.

SİYONİSTLERDEN PROVOKATİF BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

Siyonist rejim unsurları geçen hafta Filistin işgalinin yıldönümünde Mescid-i Aksa’da bayrak yürüyüşü düzenlemişlerdi. İşgal polisi, Mescid-i Aksa’da bulunan Müslümanları caminin içine kitlerken yüzlerce işgalci, ellerinde terör bayraklarıyla kutsal mekanda yürüyüş yapmıştı.

Teröristlerin saygısızlığına ve provokasyonuna karşı Filistinli direniş grupları, Müslümanları harekete geçmeye çağırmıştı. Hamas liderlerinden Halid Meşal, Arap ülkeleri halklarını ve Müslümanları Mescid-i Aksa’ya destek için sokaklara çıkmaya ve özgürlük mücadelesine katılmaya davet etmişti.

HENİYYE, BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNÜ “AFFEDİLEMEZ” OLARAK BULMUŞTU

Hamas liderlerinden İsmail Heniyye, işgalci Siyonistlerin bayrak yürüyüşü düzenlemesinin ardından yaptığı açıklamada, Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da yapılanların asla affedilmeyeceğini ve direnişin Filistin topraklarından işgalciyi tamamen söküp atıncaya kadar yoluna devam edeceğini belirtmişti.

GEÇEN YILKİ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ SAVAŞLA SONUÇLANMIŞTI

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, 1967'de siyonistlerin Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla her yıl mayıs ayında "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

Geçen yılki yürüyüşte Yahudi yerleşimciler "Araplara ölüm" sloganları atmış, işgal polisi de bölgedeki Filistinlilere güç kullanarak müdahale etmiş ve onlarca kişiyi yaralamıştı. Yürüyüş, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketler ve Kudüs'te çalan sirenlerle yarıda kesilmişti.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021'de başlattığı ve 21 Mayıs'ta sona eren saldırılarında 250'den fazla Filistinli şehit olmuş, binlerce Filistinli de yaralanmıştı.

İŞGALCİDEN BAYRAK YASAĞI!

Öte yandan siyonist rejim, geçen hafta aldığı bir kararla bazı kurumlarda Filistin bayrağının asılmasını yasakladığını açıklamıştı.

Filistin üniversitelerinde öğrencilerin Filistin bayraklarını asmasından rahatsız olan terör rejimi israilin sözde parlamentosu durumundaki Knesset'te, devlet tarafından finanse edilen kurumlarda Filistin bayrağının asılmasına yasak getiren yasa teklifi kabul edilmişti.

Bu açıdan bakıldığında Gazzeli hafızların bayrak yürüyüşünün siyonist rejim için birçok mesaj taşıdığı görülüyor.