Yalnız kurt dizisinde Kürdistan'a hakaret!

ATV'de yayınlanan "Yalnız Kurt" adlı dizinin bu haftaki bölümünde, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü hedef alan sahneler büyük tepki çekti.

Ekleme: 04.06.2022 22:05:13 / Güncelleme: 04.06.2022 22:05:41 / Güncel
Destek için 

ATV'de yayınlanan "Yalnız Kurt" adlı dizinin 3 Haziran cuma günü yayınlanan bölümünde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere yönelik küçümseyici sözler yer aldı.

Dizideki bir sahnede, Kürdistan Bölgesi’nde, yasadışı yollarla "Nizamettin Köz" adında bir iş insanının peşine düştüğü için yakalanan "Tekin Giritli” adlı karakterin mahkemeye çıkarılması canlandırıldı. Sözde yargılama sahnesinde şu ifadeler yer aldı;

''Ben ne sizin yönetiminizi ne de bu mahkemeyi tanımıyorum. Beni yargılayamazsınız. Ben burada Türk devleti adına konuşmuyorum. Şahsi fikirlerini söylüyorum. Benim devletle bir bağım yok böyle kendinize bölgesel yönetim falan diyorsunuz ya.. Aslında Siz Büyük Ortadoğu projesinin uydu oluşumlarından birisiniz. Biz 1200 senedir bu topraklarda yaşıyoruz. Selçuklu'yu, Atabeyleri, Osmanlıyı inkar edebilir misin? Bu öyle tapu ya da Nüfus kaydı yapmakla bitmez. 

'' Kerkük Gökyurttur. Bu toprakların asıl sahipleri Türkmenlerdir. Kerkük ve Musul bizimdir. Erbil’deki en büyük caddenin ismi Muzafferidun Gökbörü caddesidir. Bugün bu ismi silersiniz belki ama tarihi silemezsiniz. Kerkük Türklerini söküp atamazsınız 2 Türk bir araya geldiğinde devlet kurar siz ise misyonunuz bittiğinde çöp gibi atılacak olan birer piyonsunuz. Bunlar olmazsa sizler de olmazsınız. (Amarikalılar) bir gün gidecekler. İşte o zaman siz de hesap vereceksiniz Türkmenler, Süryaniler, Şiiler hepsi teker teker sizden hesap soracak. Amerikalılar sizi ortada bıraktıktan sonra nereye kaçacaksınız? Kuzey Irak diye bir coğrafya yok. Irak'ın kuzeyi var. Eğer bir suçum varsa ya Irak mahkemelerinde ya da Türkiye Cumhuriyeti’nde yargılanmaktır talebim.”

Filmde Kürdistan bölgesinin statüsüne  yönelik hakaretlerin yer aldığı sahneler  büyük tepki topladı.