Malatya'dan Suriyeli Leyla Muhammed’e destek

​Gaziantep’te tekmeli saldırıya uğrayan Suriyeli Leyla Muhammed’e destek ve yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Malatya’da basın açıklaması yapıldı.

Ekleme: 03.06.2022 19:09:45 / Güncelleme: 03.06.2022 19:09:45 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep’te sözde çocuk hırsızlarına benzetildiği için suç dosyası kabarık olan Ş.Ç. adlı şahıs tarafından tekmeli saldırıya uğrayan Suriyeli Leyla Muhammed’e (70) bir destek te Malatya’dan geldi.  

Yeni Camii meydanında bir araya gelen bir grup vatandaş, basın açıklaması düzenledi. Kitle adına basın açıklamasını okuyan Semih Ünal, o tekmeyi atacak insanlar yetiştirildiği için Leyla Muhammed teyzeden özür dilediklerini ve hakkını helal etmesini istediklerini belirtti.

“Bu zulüm asla kabul edilemez, sessiz kalınamaz!”

Gaziantep’te insanlığa sığmayan bir hadisenin yaşandığını anımsatan Ünal, “Bu hadiseye sessiz kalmak katiyen vicdanımızı susturamaz! Biz susarsak, bu vahşiliği Rabbim bize sorar! Çocuk hırsızına benzetilen Suriyeli Leyla Muhammed teyzemiz, insan diye nitelendirilen varlık tarafından kafasına tekme atılarak darp edildi! Bunu yapmak bir insana yakışmayacağı için (bakın Müslüman demiyorum, insana yakışmayacağı için) bu kişiye insan demeye dilimiz dönmüyor!  Atılan tekme neticesinde, kadının yüz ifadesi gerçekten içler acısı. Bir zulmün en pis tarafından birisi de hiç şüphesiz, zulme uğrayanın bakışlarıdır. Leyla teyzemizin elinde kola vardı, kim bilir o kolayı götürmek için, torununa mı aldı, çocuğuna mı aldı? Bu zulüm asla kabul edilemez, sessiz kalınamaz!” dedi.

“Mültecilere olan nefretlerini bu şekilde göstermeye hakları yoktur!”

“Ülkemizde mülteci sorunu olduğunu düşünenler elbet ki varlar. Hatta gerçekten çoğu konuda haklılar.” diyerek devam eden Ünal, “Eli ayağı tutan gençlerin, adamların sahillerde nargile tüttürmek yerine orduya katılmaları görüşündedirler, haklı bir görüş. Aklı olan düşünür ki, leyla teyzemiz ne eli ayağı tutan bir genç, ne erkektir. Mültecilere olan nefretlerini bu şekilde göstermeye hakları katiyen bulunmamaktadır! mülteci sorunu olan bir zihniyet dahi bu tekmeyi atmaz, bunu ancak ırkçı bir zat yapabilir! Bu saldırgana ve bunun gibi saldırganları ifade edebilecek bir hakaret daha bulunamadı. Hiçbir hakaret bu saldırganlardan daha aşağı olamaz. Kaldırımdan daha alçaklar! Bedenlerine dahi sığmayan, nefretleri, canavarlıkları, ırkçılıkları had safhada.” diye belirtti.

“O tekmeyi atacak insanlar yetiştirdiğimiz için Leyla Muhammed teyzemizden özür diliyoruz”

Ünal, “Biz, bağımsız birer birey olarak, Suriyeli, Leyla Muhammed teyzemizden özür diliyoruz. Bize hakkını helal etsin, o tekmeyi attırdığımız o tekmeyi atacak insanlar yetiştirdiğimiz için. Bu basın açıklamasını, hiçbir kuruluş ve toplanış, siyasi parti, teşkilat yahut tarikatlar veyahut herhangi bir kurum adına değil, ‘zulme sessiz kalan, zulmü yapan gibidir’ hadisini esas almış bağımsız bir bireyler olarak yapmış bulunuyoruz.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar