Mardin’de "Türkiye Çevre Haftası" etkinlikleri düzenlendi

​Mardin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenledi.

Ekleme: 03.06.2022 18:45:19 / Güncelleme: 03.06.2022 18:53:51 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Çocuklarla çevre temizliği yapılmasıyla başlayan etkinlikte çocukların geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı giysi ve ürünler ilgi odağı oldu. Film animasyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte geri dönüşüm sergisi açıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, çevre konusunda vatandaşları bilinçlendirmek gerektiğini belirtti.

Vali Demirtaş, “Mardin vatandaşlarımız hem evlerinin çevresini hem de işyerlerinin çevresini çok temiz tutmalarını rica ediyorum. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmamız lazım. Çevrenin bize bir miras olmadığını bir emanet olduğunu ve bu emaneti de çocuklarımıza en güzel şekilde teslim etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.” dedi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Vali Demirtaş, daha sonra geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli giysi ve ürünler elde eden ilkokul çocuklarıyla fotoğraf çektirdi.

Vali Demirtaş, son olarak başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek geri dönüşüm stantlarını gezip öğretmenleri tebrik etti. (İLKHA)