Bakan Karaismailoğlu'ndan "Denizli Çevre Yolu" açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Honaz Tüneli'nin de içinde bulunduğu Denizli Çevre Yolu'nun tamamının bu yıl içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

Ekleme: 03.06.2022 15:05:09 / Güncelleme: 03.06.2022 15:05:09 / Güncel / Denizli Haberleri
Destek için 

Bakan Karaismailoğlu, Denizli Çevre Yolu Şantiyesindeki incelemenin ardından açıklamalarda bulundu.

Toplam uzunluğu 32 kilometre olan Denizli Çevre Yolu'nun 18 kilometrelik 1. kesimini, bölünmüş yol standardında hizmete açıldığını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Çevre Yolumuzun 2. Kesiminde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında; çift tüp, 2 bin 640 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli'ni binder seviyesinde, giriş bağlantı yolundaki 6,5 kilometrelik kesim olan Ovacık Kavşak bölgesi hariç, kesimi aşınma seviyesinde, çıkış bağlantı yolundaki 3 kilometrelik kesim olan Cankurtaran Kavşak Bölgesi hariç bölümü binder seviyesinde bölünmüş yol standardında tamamladık. Honaz Tüneli'nde kazı ve destekleme çalışmalarını bitirdik. Tünelin; elektrik, elektromekanik ve diğer kontrol sistemlerine ilişkin işlerde projelendirme ve kurulum çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; Ovacık Kavşağı'nın bulunduğu kesimde enerji nakil hatları yüklenici firma tarafından yapılarak, kavşak kesimindeki alt geçit de en kısa sürede tamamlanacak. Çankurtaran Kavşağı'nın yapılacağı alanda kültür varlıklarına rastladık. Söz konusu alanda revize projeleri vakit kaybetmeden hazırladık. Yeni yapılacak imalatları tamamlayarak, en kısa sürede açacağız. Projenin gerçekleşme oranı yüzde 86'yı geçti. Çalışmalarımız burada da yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Karaismailoğlu, "Proje çalışmasında bu yıl; 7,7 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol, 6 kilometrelik sathi kaplamalı üzerine bitümlü sıcak kaplama yol yapacağız. 2 köprünün yer aldığı köprülü kavşak ve 1 adet menfez tipi köprülü kavşağı tamamlayacağız. En büyük hedefimiz Denizli'de devam eden karayolu projelerini en kısa zamanda tamamlayıp, vatandaşımızın hayatına kazandırmak. 2023 yılı içerisinde Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz, Honaz Tüneli'nin de içinde bulunduğu çevre yolunun tamamını da bu yıl içerisinde, kışa kalmadan, tamamlayacağız" değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)