"Hindistan hükümeti Müslümanlara karşı saldırıları teşvik ediyor"

ABD, Hintli yetkililerin dini azınlıklara karşı saldırıları görmezden geldiğini söyledi.

Ekleme: 03.06.2022 13:55:16 / Güncelleme: 03.06.2022 13:55:16 / Dünya
Destek için 

ABD, Hintli yetkililerin dini azınlıklara karşı saldırıları görmezden geldiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı altında incelenen uluslararası din özgürlüğü araştırmalarına ilişkin yayımlanan bir raporda, Hintli yetkililerin dini azınlıklara yönelik saldırıları teşvik ettiği bilgisine de yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken rapora ilişkin "Çeşitli inançlara ev sahipliği yapan Hindistan'da, ibadethanelere yönelik saldırıların arttığını şahit olduk." diye konuştu.

Hindistan genelinde Müslümanlara ve Hristiyanlara karşı ayrımcılıkların yapıldığının altının çizildiği raporda, ülkedeki politika yapıcıların kamuoyunda ve sosyal medya platformlarında dini azınlıklar hakkında kışkırtıcı açıklamalar ve paylaşımlar yaptığına değinildi.

ABD'nin Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonundan sorumlu yetkilisi Raşad Hüseyin, "Hindistan'da bazı yetkililer, ibadethanelere ve ibadet eden insanlara doğrultulan saldırıları görmezden gelmekle kalmıyor, destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası toplumun söz konusu olaylara karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Hüseyin, savunmasız kişilerin korunması gerektiğinin öneminden bahsederken, dini azınlıklara karşı nefretin ve yabancı düşmanlığının birçok ülkede arttığına dikkat çekti.

Hindistan hükümetinin ise bu tarz söylemlere şiddetle karşı çıktığı ve konuya dair raporlar yayımlayan kuruluşları kınadığı biliniyor.  -Mepa News