Rusya tahıl gemileri için şart sundu!

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Rusya’nın Ukrayna tahılı taşıyan gemilerin geçişine izin vermeye hazır olduğunu, ancak Kiev’in denizi mayınlardan temizlemesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 02.06.2022 23:02:18 / Güncelleme: 02.06.2022 23:33:16 / Dünya
Destek için 

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya gazetecilere demecinde, Rusya’nın Ukrayna tahılı taşıyan gemilerin geçişine izin vermeye hazır olduğunu, ancak Kiev’in denizi mayınlardan temizlemesi gerektiğini söyledi.


Nebenzya, “Bunun için önce Ukraynalıların limanlarını temizlemeleri gerekiyor. Gemilerin güvenli geçişini sağlamaya hazırız, ancak önce mayınları temizlemeleri gerekiyor. Bunlar bizim değil, onların mayınları” dedi.

Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM arasında Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatına ilişkin bir toplantı hazırlandığı iddialarıyla ilgili olarak Nebenzya “Şu anda birçok kişi bir sürü şey yazıyor. Bunun gerçeklikle ne kadar ilgisi var, bilmiyorum. Ukrayna tahılının ihracatı konusunda çok fazla spekülasyon var” ifadelerini kullandı.