Gaziantep’te indirimli toz şeker desteği esnafın yüzünü güldürüyor

Gaziantep'te baklavacı, pastaneci ve tatlıcı esnafı için temin edilen 50 kilogramlık indirimli toz şeker dağıtımının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Ekleme: 02.06.2022 11:05:14 / Güncelleme: 02.06.2022 11:06:40 / Ekonomi / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Tatlı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep’te, tatlıcı ve pastacılar, şeker fiyatlarındaki artıştan dert yanıyor.

Kentte baklavacılar başta olmak üzere katmerciler, pastaneciler ve tatlıcılar gibi ürünlerinde toz şeker kullanan sanayiciler ile gıda toptancıları, artan şeker fiyatlarından dolayı zor günler geçiriyor.

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası, artan fiyatlardan dolayı zor günler geçiren esnaf için indirimli şeker temininde bulunuyor.

Bu kapsamda kentteki baklavacı, pastaneci ve tatlıcı esnafı için temin edilen 50 kilogram ağırlığındaki indirimli toz şeker dağıtımının üçüncüsü yapıldı.

Esnaf için indirimli toz şeker teminini sürdüren Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Abdulkadir Katmerci, Konya'dan Gaziantep'e ulaştırılan üçüncü tırda yer alan toz şekerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi yanındaki boş alanda gerçekleşen dağıtımda, esnafın kapasitesine bağlı olarak 1 ila 3 ton arasında şeker desteği verildi.

Dağıtımın ardından açıklama yapan Katmerci, esnaf için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Katmerci, "3'üncü parti şeker tırımızı Gaziantep’imize getirmiş bulunuyoruz. Piyasada 1 çuval 50 kilogram toz şeker 1.000 TL iken biz Türk Şeker Fabrikası'nda çıkış fiyatı 550 TL artı nakliye ile esnafımıza Gaziantep teslimi 600 TL ye getiriyoruz." dedi.

"Bu hafta yapmış olduğumuz Ayçiçek yağı anlaşması ile fabrika satış fiyatı 611,5 TL olan 18 litre sıvı yağı esnaflarımız için Gaziantep teslimi 600 TL'ye anlaşmış bulunuyoruz" diyen Katmerci, şu ifadelere yer verdi:

"Osmaniye ve Rusya'da faaliyet gösteren kömür işletmeleri ile yaptığımız görüşmeler de devam ediyor. Esnaflarımız için en uygun kebaplık kömürü ilerleyen günlerde şehrimize getireceğiz inşallah. Yönetim kurulumuz olarak odamıza bağlı olan tüm esnaflarımızın sorun ve taleplerini dikkatle takip ediyoruz, yerinde çözümler için çalışıyoruz. Bu zor günleri hep beraber omuz omuza atlatacağız." (İLKHA)