Kurduğu bahçe ile Ağrı Dağı turizm potansiyeline katkı sunmak istiyor

Çorak araziye yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı Dağı'nın turizm potansiyeline katkı sumak isteyen işletmeci Abdulkadir Ardin, girişimcilere de seslenerek kente yatırım yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Ekleme: 01.06.2022 11:25:09 / Güncelleme: 01.06.2022 11:33:36 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan 'Türkiye'nin Çatısı' olarak isimlendirilen 5 bin 137 metre yüksekliği ile ülkenin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı eteklerinde Örtülü (Ortîli) köyünde 2015 yılında çorak araziye diktiği 5 bin meyve ağacı ile üretim yapan işletmeci Abdülkadir Ardin, bahçesine kurduğu 'bungalov evler' ile dağın turizm potansiyeline katkı sunmak istiyor.

33 dönümlük araziye yaklaşık 5 milyon TL yatırım yaptığını söyleyen Ardin, bahçesinde kurduğu evler ile birlikte, balık resteurantı, havuzu, şelalesi ile birlikte kente gelecek yerli ve yabancı turistlere hizmet sunmayı amaçlıyor.

Daha önce batı illerine gitmeyi düşündüğünü ama vaz geçerek doğduğu topraklarda yatırımlarını geliştirmeye başladığını hatırlatan Abdulkadir Ardin, "Burada yatırıma başladığım zaman Ağrı'da işyerim vardı, esnaflık yapıyordum. Son 5 yılda yavaş yavaş yoğunluğumu Doğubayazıt'taki bu bahçeye verdim. Geçen yıl ise tamamen bütün çalışmalarımın ağırlığını buraya verdim. Riske girerek buradaki yatırımlarımı artırdım, Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı Dağı'nın turizmine katkı sunmak amacıyla bu girişimde bulundum. 2015 yılından beri bu alan için çalışıyorum, çünkü Türkiye'nin en yüksek ve dünyada ismi biline Ağrı Dağı gibi bir hazinemiz var memleketimiz için. Bu kadar verimli bir dağımız varken neden iş adamlarımız batı illerine kaçıp yatırımlarını orada yapıyorlar. Açıkçası bende batı illerine gitmeyi, Muğla, Milas, İzmir gibi yerlerde yatırım yapmayı düşünüyordum. Bu potansiyelimiz nedeni ile bende batı illerine değil de kentime yatırım yapmak istedim." dedi.

Yaptığı yeni yatırımlar hakkında konuşan Ardin, "7 yıl önce 5 bin fidan diktim bahçeme, 11 çeşit meyve ağacımdan hepsi meyve verdi, geçen yıl hasadımı yaptım. Sadece meyve fidanı dikmek ile sınırlandırmadım kendimi, yoğun misafir ağırlamaya başlayınca bahçeme 'bungalov evler' yapmaya başladım. Alabalık havuzları, şelale, yüzme havuzu yaparak bu bölgeye canlılık katmak istedim." şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler