Ürdün ve Filistin'den ortak hareket etme kararı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreter Vekili Muhammed Hüseyin eş-Şeyh, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ekleme: 31.05.2022 19:39:49 / Güncelleme: 31.05.2022 19:47:21 / Dünya
Destek için 

Konuşmasında, "İsrail'in gerilimi tırmandırmasına karşı" ortak hareket etme kararı aldıklarını belirten Şeyh, "Ürdün ve Filistin, İsrail'in Kudüs'te gerilimi tırmandırma adımını sadece Filistin için değil tüm bölgenin güvenliği, istikrarı ve barışı için bir tehdit olarak görüyor" dedi.

Siyonistlerin "büyük tehlike oluşturan ihlallerini engellemek için" Ürdün ile tüm seviyelerde birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Şeyh, Filistin yönetiminin Ürdün ile yoğun iletişim içinde olacağını aktardı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde Ürdün kraliyetinin Filistinlilerin "tam haklarını elde etmeleri" için başlatacakları ortak adımları aktardığını belirterek, "Durum kötü ve daha da kötüye gitmek üzere. İhlaller ve saldırılarla durum yatışmaz. İnsanları yerinden etmek ve yerleşimlerle barış inşa edilmez" dedi.

Siyonistlerin  ihlallerinin yol açtığı gerilimin "bölgede patlamaya yol açabileceği" uyarısında bulunan Safadi, "yaşananların durması ve İsrail'in kararlarına bakmaksızın gecikmeden barış için siyasi bir yola dönülmesi gerektiğini" belirtti.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Safadi ile Ramallah'taki görüşmesinde,siyonistlerin son dönemde gerilimi tırmandıran adımlarından söz etti.

Görüşmede, "Filistin halkı için uluslararası bir koruma olmadığını, işgal yetkililerinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların devam ettiğini" belirten Abbas, bu durumun, "kabul ve tahammül edilemez" olduğunu söyledi.

Etiketler: