Öğrenciler "iyilik" yapmak için yarışıyor

Gaziantep’te Mütercim Asım İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, okulda başlatılan “İyilik Okulu” projesiyle daha çok iyilik yapmak için birbirleriyle yarışıyor.

Ekleme: 30.05.2022 12:50:10 / Güncelleme: 30.05.2022 12:56:43 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Şehitkamil ilçesinde yer alan Mütercim Asım İmam Hatip Ortaokulu'nda, iyiliği yaymak, kötülükleri azaltmak ve iyi bir toplum oluşturmak amacıyla başlatılan “İyilik Okulu” projesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

İyilik yapmak için birbirleriyle yarışan öğrenciler, proje kapsamında arkadaşlarıyla birlikte ders çalışıyor, onların derdini dinliyor, oyun kurmalarına yardım ediyor, yiyecek ve içeceklerini paylaşıyorlar.

Öğrenciler, günlük yaptıkları iyilikleri öğretmenlerine bildirip iyilik defterine yazdıktan sonra bir kavanoza da yaptıkları iyilikleri biriktiriyorlar.

Okul öğretmenlerinden ve proje koordinatörü Murat Yumak, iyilik projesiyle öğrencileri iyiliğe teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

“Dünyayı iyilik kurtaracak”

Çocuk yaşta iyilik yapma alışkanlığı elde etmenin çok önemli olduğunu ve öğrencilere bu alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Yumak, “Biz bir hayal kurduk ve ‘iyiliği dünyaya nasıl yayarız’ diye düşünmeye başladık. İlk önce kendimizden başlayarak sonra da ‘sınıfımızı, okulumuzu, şehrimizi daha sonrada ülkemizi ve dünyayı iyilik kurtaracak’ diyerek bu işe gönül verdik. İlk başta sınıfımızdan başladık. Sınıfımızda küçük kavanozlara isimlerimizi yazarak kura çekimi yaptık. Çektiğimiz isimlerle 6 ay boyunca iyilikler yaptık. İyilikler asla maddi değildi, manevi değerler içeren iyiliklerdi. Arkadaşımızla ders çalıştık, yardım ettik, derdini dinledik, oyun kurmasına yardım ettik. Yeni gelen arkadaşlarımıza okulu tanıttık, oryantasyon yaptık, akran zorbalığını yenmeye uğraştık. Ekmeğimizi ve suyumuzu arkadaşımızla paylaştık. Morali bozuksa arkadaşımızla yürüdük. Bunun gibi birçok iyilikler yaparak arkadaşımıza iyilik arkadaşlığı yaptık. Projemizin sonucunda bir kavanoza da yaptığımız iyilikleri biriktirdik. Proje sonunda iyilik arkadaşımıza kim olduğumuzu söyledik. Yaptığımız iyilikleri proje danışmanı öğretmenimiz vasıtasıyla ‘iyilik günü’ ilan ederek anlattık. Böylece diğer arkadaşlarımızın da iyilikleri görmesi ve örnek almasına vesile olduk. Bu projemizin ilk etabını bitirdik. İkinci etabı olarak ailemize daha sonraki de şehrimize ve ülkemize yaymak ana de filmimizdir. Bu sebeple ulusal yayın kuruluşlarına başvurduk. Amacımız sesimizi duyurarak insanların iyilik yapmasına vesile olmak. Herkesin de yüreğinde bir iyilik kavanozu olsun. Çünkü dünyayı iyilik kurtaracak.” dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler