Hamas Lideri Heniyye: "Kudüs ve Aksa'da yaşananlar affedilemez"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananların affedilemez olduğunu söyledi.

Ekleme: 30.05.2022 09:52:36 / Güncelleme: 30.05.2022 10:13:49 / Güncel
Destek için 

Hamas'ın resmi internet sitesi, Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu tarafından konuya ilişkin açıklamaları yayınladı.

“Bu saldırı tüm Müslümanlara yapılmıştır”

Nunu, bazı tarafların olayların büyümemesi için Hareketin lideriyle iletişime geçtiğini ve Heniyye'nin söz konusu taraflara "Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da gerçekleşenler affedilemez. Direniş, işgali toprağımızdan ve Kudüs'ümüzden söküp atana dek yoluna devam edecektir" dediğini vurguladı. İşgal altındaki Filistin topraklarında muhtemel durumlara ilişkin Heniyye'nin kendisiyle iletişime geçen taraflara bir söz ya da garanti vermeyi reddettiğin kaydeden Nunu, Hamas liderinin "yaşananların, dünyada özgür her Müslüman'a saldırı anlamına geldiğinin" altını çizdiğini ifade etti.

İşgalciler’den Mescid-i Aksa’ya baskın!

İşgalci Yahudi yerleşimcilerin, 1967'deki Doğu Kudüs'ü işgali dolayısıyla gerçekleştirdikleri provokatif "bayrak yürüyüşü" dün yapıldı. Binlerce kişilik fanatik yerleşimci grup, ellerinde işgal rejimi paçavralarıyla ve fanatik grupların flamalarıyla Eski Şehir'in sembolik Şam Kapısı'nda toplandı.

Yerleşimci gruplardan bazıları, tepki çeken "Araplara ölüm" sloganı atarken işgalci kolluk güçleri Yahudi yerleşimcilere müdahale etmedi. İşgal çetesi, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde kurduğu çok sayıda barikatla Filistinlilerin bölgeye girişini engelledi. Kudüs'ün Eski Şehir yakınlarındaki Selahaddin Caddesi'nde Filistin bayrağıyla yürümeye çalışanlara sert müdahale eden işgal çeteleri Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve atlı polislerle saldırdı.