Trafik sigortasına yüzde 25 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıstaki primlere göre yüzde 25 artacak.

Ekleme: 28.05.2022 18:05:13 / Güncelleme: 28.05.2022 18:09:51 / Ekonomi / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Resmi Gazete'de yayınlanan "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararı ile birlikte sigorta primlerine zam geldi.

Buna göre 1 Haziran'dan itibaren zorunlu trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 oranında artacak. Karar yayınlanmamış olsaydı, aylık zam oranı olan yüzde 2.25 gibi bir rakam ile devam edilecekti.

 

Siirt Sigorta Acenteleri il Delegesi Veysel Nalbant, Son zamanlarda trafik sigortalarında yüzde 120'ye varan fiyat artışları olduğuna dikkat çekti.

Araç değerlerinde ciddi artış ve sigorta şirketlerinin etmiş olduğu zararlar var

Yaşanan zamların temel sebebini son zamanlarla araç değerlerindeki ciddi artışların yaşanmasına ve 2021 yılında sigorta şirketlerinin trafik sigortalarında etmiş olduğu ciddi zararlara bağlayan Nalbant, "2022 yılının ocak ayından itibaren trafik sigortalarındaki teminatların araç başı maddi zararlar 50 bin TL, kaza başına maddi zararlar 100 bin olarak güncellendi. Ölüm ve sürekli sakatlık teminatı ise şahıs başına 500 bin TL kaza başına ise 2,5 milyon TL olarak güncellendi." şeklinde konuştu.

"Ölüm ve sürekli sakatlık teminatı şahıs başına bir milyon, Kaza başına ise 5 milyon TL olacak"

Haziran ayından itibaren bu teminatların tekrardan güncelleneceğini belirten Nalbant, "Araç başı maddi zararlar 100 bin TL, kaza başına maddi zararlar 200 bin TL olarak güncellenecek, ölüm ve sürekli sakatlık teminatı ise şahıs başına bir milyon TL, Kaza başına ise 5 milyon TL olarak güncellenecektir. Bundan dolayı 1 Haziran'dan itibaren trafik sigorta fiyatlarında yüzde 25'lik artış söz konusu olacak." dedi.

Araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için ihtiyari mali mesuliyet poliçesi yapmalarını öneriyoruz

Günümüz şartlarında trafik sigortası teminatları maddi hasarlarda artan araç fiyatları ve yedek parça fiyatlarından dolayı araç sahiplerinin tam kusurlu olmaları durumunda yetersiz kalmasının söz konusu olabileceğine dikkat çeken Nalbant, "Bu durumda kusurlu araç sahipleri ve kusursuz olan araç sahipleri de mağduriyet yaşayabilmektedir. Araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için önerimiz trafik sigortası ile birlikte araç sahiplerinin 3'ncü şahıslara verecekleri zararları kendi bütçelerinden değil de ihtiyari mali mesuliyet poliçesi yaptırarak oradan karşılanmasını öneriyoruz. Böylece hem kendileri hem de hem de karşı taraf mağduriyet yaşamamış olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar