Kudüs güçleri, Mescidi Aksa'nın sahasında nöbet tutulması çağrısı yaptı

Kudüs'yeki İslami hareketler, Mescidi Aksa'nın sahasına herhangi bir baskın düzenlenmesinin ve mescidin içinde ayinler yapmaya kalkışılmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağı konusunda uyarı yaptı.

Ekleme: 28.05.2022 17:50:13 / Güncelleme: 28.05.2022 17:52:04 / Dünya
Destek için 

Kudüs'yeki İslami hareketler, 29 Mayıs sabah namazından itibaren Mescidi Aksa'nın sahasında toplanılmasını ve "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı" buluşmasına iştirak edilmesi çağrısında bulundu.

Kudüs'teki İslami güçler, yerleşimcilerin sözde Bayrak Yürüyüşleri'nde uğramayı planladıkları Babu'l-Amud (Şam Kapısı) alanında toplanılması ve siyonistlerin Babu'l-Amud'a uğramasının engellenmesi için direniş gösterilmesi çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada işgalcilerin burada egemenliklerini sağlamlaştırmayı ve burayla ilgili yahudileştirme faaliyetlerini artırmayı amaçladıklarına dikkat çekildi.

Yapılan çağrıda Kudüslülerden, Filistinlilerin egemenliğinin sembolü olan bütün şehri filistin bayrakları ile donatılması ve şehrin her tarafına bayrak asmaları istendi.

HAMAS'ın yurt dışı teşkilatı liderlerinden Hişam Kasım, Filistin halkının tümünün, kitlesel ve silahlı bütün aktif hareketleriyle, Kudüs'ün savunulması konusunda Filistin direnişinin arkasında durduğunu dile getirdi.

Kasım, Filistin halkının başta Mescidi Aksa olmak üzere tüm mukaddes mekanlarını savunmaya ve bunun için her türlü fedakârlığı göstermeye hazır olduğunu vurguladı. 

İşgalci siyonistler 29 Mayıs günü sabah 07.00-11.00 ve öğleden sonra 13.30-14.30 saatleri arasında Eski Kudüs olarak isimlendirilen bölgenin muhtelif semtlerinden geçmesi ve Mescidi Aksa'da sözde Bayrak Yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor. (İLKHA)