Filistinli adamdan Bakan Çavuşoğlu’na: Buraya israil ile normalleşmek için gelmeyin

İşgal rejimi ile görüşmek için Kudüs’e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Mescid-i Aksa’da tepki geldi. Filistinli bir adam, “Buraya İsrail ile normalleşmek için gelmeyin. Siz Fatih Sultan’ın torunlarısınız” dedi.

Ekleme: 28.05.2022 15:29:27 / Güncelleme: 28.05.2022 15:53:41 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HABER MERKEZİ

Son zamanlarda İşgal rejimi ile ‘normalleşme’ adımları atan hükümete, hem içerde hem de İslam ümmetinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Filistinli bir adam, işgal rejimi ile görüşmek için Kudüs’e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na tepki gösterdi.

Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Çavuşoğlu, burada bulunan Filistinliler ile ayak üstü sohbet etti. Bu sırada Filistinli bir adam, Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanına gelerek tarihi bir hitap gerçekleştirdi. Filistinli adam, “Mescid-i Aksa bütün Müslümanlara haykırıyor ve diyor ki: Ey ümmetim, gelin benim kurtarın. Müslümanları burada kurtarıcımız olarak karşılamak istiyoruz. Mescid-i Aksa tehdit altında, onu yıkmak istiyorlar. Mesicid-i Aksa’nın ne normalleşme ve işbirliği ne de güvenlik önlemlerine tahammülü yok. Mesicd-i Aksa Türkiye’nin ordularını bekliyor. Allah bütün Müslümanları mübarek kılsın. Kudüs halkının mesajı ve Abdülhamid’in vasiyeti budur. Sizler Kanuni ve Sultan Fatih’in torunlarısınız. Buraya fatihler olarak gelmenizi istiyoruz.” dedi.

Filistinli adamın sözlerinin bitmesini beklemeyen Bakan Çavuşoğlu, bölgeden uzaklaştı. Öte yandan çevredekiler de Filistinli adama destek verdi.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar