Urfalılardan 'Hz. İbrahim diye biri yok' diyen Şengör ve Arslan hakkında suç duyurusu

Harran'da katıldıkları canlı yayında peygamberlere ve kutsal kitaplara hakaret eden Prof. Celal Şengör ve Prof. Ahmet Arslan'a Urfalılar suç duyurusunda bulundu

Ekleme: 28.05.2022 10:54:14 / Güncelleme: 28.05.2022 10:54:14 / Güncel
Destek için 

Şanlıurfa Kent Konseyi'nin yaptığı açıklamada her iki profesör için "kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler, tahrikin dozunu artırdılar" ifadeleri kullanıldı.

Programda inanç katliamı yapıldığına vurgu yapan Urfalılar, savcılığa "harekete geç" çağrısında bulundular.

Açıklama şöyle:

"24 Mayıs 2022 Salı akşamı HaberTürk Tv kanalında yayımlanan programda bir inanç katliamına şahit olduk. Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Ahmet Aslan, Prof. Dr. Mehmet Önal’ın katıldığı ve Fatih Altaylı’nın moderatörlüğünü yaptığı bir program izledik.

Program dine sövme, inanca hakaret, Kur'an’a saldırı, Allah’ı inkâr haline geldi

Programda konu "Harran ve Harran'da yapılan kazılar" idi. Harran kazılarından sorumlu Harran Üniversitesi Arkeoloji bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Harran ve kazıları hakkında bilgi verirken programa geldiği halde konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan, üstelik bu memleketin ekmeği ile karnını doyuran Celal Şengör ve Ahmet Aslan adlı Profesörler sanki Urfa’ya, Harran’a ve tüm inananlara hakaret eden sulandırmalar yaptılar. Sulandırmayı o kadar ileri götürdüler ki Harran’da kopan program bir dine sövme, inanca hakaret, Kuran’a saldırı, Allah’ı inkâr programı haline geldi.

Kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler

Büyük bir sevkle ve tahrik edasıyla, "Hz. İbrahim yaşamamıştır, Hz. Musa yoktur, tarih kitaplarında bunların adlarına rastlanamaz, kutsal kitaplar uydurma metinleridir, bunlar sadece menkıbeden ibarettir" deyip durdular ve kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler, tahrikin dozunu artırdılar.

"STK’lar olarak bu kişileri ve bunların söylediklerini tel’in ediyor, yetkililere özellikle savcılarımıza inancımıza hakaret, ayrımcılık, tahrik gibi nedenlerle suç duyurusunda bulunuyoruz."