Rutin diş kontrolünün önemi

Araştırmalar, ağrı hissedene kadar ya da bir sorun yaşayana kadar ağız sağlığına önem verilmediğini gösteriyor. Ancak diş hekimi uzmanları rutin diş kontrolünün ağız ve diş sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Ekleme: 27.05.2022 13:55:11 / Güncelleme: 27.05.2022 14:00:24 / Sağlık
Destek için 

Ağız sağlığının genel sağlığımız kadar önemli olduğunun farkında olunmamasından kaynaklı tedavi ve rutin diş kontrol ihtiyacı uzun süre ertelenir.

Diş sorunları genellikle ağrı veya rahatsızlık hissi olmadan başlar. Bir şeylerin ters gittiğini anladığımızda tedavi daha uzun süreli ya da maliyetli olabilir.

Şayet 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimi ziyaretine giderseniz olası sorunlar erken tespit edilecek ve ilerlemeden tedaviye başlanacaktır.

Düzenli ağız bakımı, diş sağlığının korunmasındaki en önemli konudur. Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları büyük oranda önlenebilir hastalıklardır.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerin diş hekimi tarafından gözlemlenebilecek en erken belirtilerini 3 madde de sıraladı:

  • Diş yüzeyinde toplu iğne başından daha ufak opak beyaz lekeler çürük başlangıcı olabilir.
  • Diş etlerinin, dişler arasına giren en ince noktasında yine toplu iğne başından daha küçük alanlar diş eti hastalığı başlangıcı belirtisi olabilir.
  • Dişlerin çiğneme yüzeyindeki hafif aşınmalar, gece diş sıkmanın ileri boyutlara ulaştığını gösteren belirtiler olabilir.

Tüm bu belirtiler ve daha fazla ancak profesyonel bir göz tarafından fark edilebilir ve kolayca tedavi edilebilir.

(İLKHA)