Hür Gençlik Diyarbakır’da bisiklet turu düzenleyecek

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları, Diyarbakır’ın Fethi münasebetiyle bisiklet turu ve basın açıklaması düzenleyecek.

Ekleme: 27.05.2022 12:30:09 / Güncelleme: 27.05.2022 12:34:19 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri, Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıldönümü münasebetiyle düzenleyecekleri program hakkında açıklamalarda bulundu.

"Mayıs Ayı Bahar Etkinlikleri" çerçevesinde Hür Gençlik Diyarbakır olarak birtakım kültürel ve sportif faaliyetler yapacaklarını belirten İleri, "Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ifade ettiği gibi 'Gençliği selamette olmayan bir toplumun geleceği karanlıktır.' Bu noktada Hür Gençlik Diyarbakır olarak kollarımızı sıvadık ve birtakım çalışmalarla gençliğin ifsad edilmeden de eğlenebileceğini göstermek adına bu Cumartesi günü bisiklet turu gerçekleştireceğiz." dedi.

"Ashabın misyonunu, gençliğin fıtratına uygun etkinliklerle yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız"

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri

Farkındalık oluşturmak adına düzenleyecekleri bisiklet turunu Diyarbakır’ın Fethine atfedeceklerini ifade eden İleri, şunları söyledi:

Malumunuz olduğu üzere 1383 yıl önce bu kadim topraklardan Anadolu’ya İslam’ın kapıları açılmış ve ümmet coğrafyası genişlemiştir. Daha önceden birçok peygamberin yaşadığı Diyarbakır’ımız bu fetihte şehit olan ashab ile birlikte Peygamberler ve sahabeler şehri olarak anılmaya başlanmıştır. Nitekim Diyarbakır Fethi’yle birlikte birçok sahabe kente yerleşmiş ve irşat çalışmalarını buradan yürütmüşlerdir. İslam Dünyasında 5. Harem-i Şerif olarak bilinen Ulu Camii’nin de bulunduğu kentimizde ashabın misyonunu sürdürmek adına gençliğin fıtratlarına uygun etkinliklerle yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız inşallah.

"Etkinliğimize tüm hemşerilerimiz davetlidir"

İleri, son olarak tüm Diyarbakırlıları yapacakları etkinliğe davet ederek "Bu vesileyle 28 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Dünya Kavşağında başlayıp Hazreti Süleyman yerleşkesinde sonlandıracağımız 'Yolumuz Fetih Yolu' sloganıyla bisiklet turuna ve Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde yapacağımız basın açıklamasına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar