Gaziantep Valisi Gül: Vurulan şüphelinin üzerinde sahte bomba düzeneği tespit edildi

Saat 17.00 sıralarında, İl Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen olayda, binanın giriş kapısına gelen kimliği belirsiz kişi, iddiaya göre, "Üzerimde bomba diyerek" içeri girmeye çalıştı.

Ekleme: 26.05.2022 21:05:11 / Güncelleme: 26.05.2022 21:13:02 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Bu sırada polisler, şüpheliyi silahla yaralayarak etkisiz hale getirdi. Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, söz konusu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın çok sayıda sabıka kaydının bulunduğunu belirtti.

Gül'ün açıklamasında, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun." denildi.

Saldırganın üzerinde kablo düzeneği bulundu, düzeneğin herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı belirlendi.

Daha sonra Valilikten de detaylı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada da şunlar kaydedildi:

"26.05.2022 günü saat 17.10 sularında İl Emniyet Müdürlüğümüz ana giriş kapısı önünde üzerinde bere, kaban, kıyafeti önünde kablolar ve sol elinde siyah bir çanta bulunan kimliği belirsiz bir şahıs koruma memurlarının üzerine yürümüştür. Akabinde görevli memurlar tarafından gerekli reaksiyon gösterilerek şüpheli silahla etkisiz hale getirilmiştir. Bomba imha ekiplerimizce yapılan çalışmada sahte bomba düzeneği tespit edilmiş, şüphelinin canlı olarak sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır.

Adının Ümit KOÇYİĞİT olduğu tespit edilen saldırganın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde detaylı olarak sürdürülmektedir."

(İLKHA)