Bitlis 1. Kitap Fuarı’nı gezin çağrısı

Bitlis’te ilk kez açılan kitap fuarını gezme çağrısında bulunan Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, vatandaşların böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ekleme: 26.05.2022 12:40:07 / Güncelleme: 26.05.2022 12:40:07 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis 1. Kitap Fuarı, dün yapılan programın ardından açılışı yapıldı. 25-29 Mayıs tarihlerinde halkın ziyaretine açık olacak fuara ikinci günde yoğun ilgi gösterildi. Farklı yazar ve şairlerin söyleşileriyle sürdürülen fuarı gezen vatandaşlar, aldıkları kitapları yazarlara imzalatıyor.

Fuara katılım çağrısında bulunan Tanğlay, “Gençlerimizin fuara yoğun ilgisi var. Bundan çok mutlu oluyoruz. Özellikle BETAV öncülüğünde Bitlis Belediyesinin, Bitlis Valiliğinin, Eren Üniversitesinin de paydaş olduğu fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Bitlis kabuğunu kırıyor. Bu etkinliklerle, yaptığımız hizmetlerle inşallah Bitlis’i hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.

5-8 Ağustos tarihlerinde ‘Bitlis Buluşmaları’nı gerçekleştireceklerini hatırlatan Tanğlay, şunları söyledi:

“Pandemiden dolayı 2 yıl ara vermiştik. Bitlis’in böyle etkinliklere ihtiyacı var. Gençlerimizin yoğun ilgisi var. Bitlis’imiz daha güzel hizmetleri hak ediyor. Söz verdiğimiz gibi durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi fuara alanına davet ediyorum. Birbirinden değerli yazar ve şairlerimiz burada kitap imza günleri yapacak.”

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise “Okumayı ve yazmayı hayatın merkezine alan bir medeniyetin evlatları için bu fuar çok kıymetlidir. Bitlis’te ilk kez böyle bir fuar açılıyor. Bu yıl Bitlis’te maddi ve manevi büyük değişiklikler yaşandı. Böylesi kadim bir şehirde yapılan bu etkinlikler kıymetlidir. Çok sayıda stantlar açıldı. Vatandaşların stantlara yoğun ilgisi var. Hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar