Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor! Gündemde neler var?

2 aylık aranın ardından Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak.

Ekleme: 26.05.2022 10:02:03 / Güncelleme: 26.05.2022 10:21:41 / Güncel
Destek için 

Milli Güvenlik Kurulu, 2 aylık bir aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Toplantıda NATO'nun genişleme süreci, Rusya- Ukrayna savaşı, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası yeni bir operasyon ve diğer güvenlik konuları ele alınması bekleniliyor.

Sınır ötesine operasyon!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kritik toplantının birinci gündemi sınır ötesi operasyon olacak. Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgelerin genişletilmesi üzerinde durulacak. Bölgeye yeni bir sınır ötesi operasyon için kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

30 kilometrenin eksik kalan kısmı tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır” açıklamasında bulunmuştu.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği!

Toplantının bir diğer gündemi İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu olacak. Bu konuda hem Erdoğan hem de kurmaylarının yürüttüğü diplomatik temaslar konuşulacak. Türkiye'nin kırmızı çizgileri doğrultusunda izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak. Rusya-Ukrayna savaşı ile Irak, Libya, Kafkasya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de masada olacak.