Umut Kervanı bu yıl 25 ülkede kurban vekâletlerini yerine getirecek

Ramazan ayının ardından Kurban Bayramı için çalışmalarına başlayan Umut Kervanı, bu sene Türkiye başta olmak üzere Asya ve Afrika kıtalarında toplamda 25 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirerek yüzbinlerce kişiye umut olacak.

Ekleme: 26.05.2022 09:50:10 / Güncelleme: 26.05.2022 09:53:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünyanın birçok bölgesinde yılın 12 ayı boyunca sürdürdüğü yardım çalışmalarıyla takdir toplayan Umut Kervanı, Ramazan yoğunluğunun hemen ardından bu kez Kurban Bayramı için çalışmalarına başladı.

"25 ülkede ihtiyaç sahiplerine umut olacağız"

2022 yılı için "Kurbanınız Umut Olsun" sloganı ile başlattıkları kurban organizasyonu çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Malum Ramazan'dan çıktık ve yine Müslümanlar için sevinç mevsimlerinden olan Kurban Bayramı'na doğru yol aldık. Bizler de Umut Kervanı olarak 2022 kurban çalışmalarımıza başladık. Bu sene 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla başta ülkemiz olmak üzere yaklaşık 25 ülkede kurban organizasyonu yapacağız. Hazırlıklarımızı yaptık, altyapımızı oluşturmak için adımlar attık. Birçok ülkede de temsilcilerimizle irtibat kurarak kurbanlıklarımızın alınması, kesilecek yerlerin şimdiden tadilatlarının yapılması gibi çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemiz başta olmak üzere 25 ülkede yapacağımız kurban organizasyonunda gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ve ekonomik sıkıntılarla birlikte yaşanan pahalılıktan dolayı evlerine et girmeyen ailelere, yetim ailelere inşallah kurban eti dağıtımında bulunacağız ve onları birkaç günlüğüne de olsa sevindireceğiz." dedi.

"Asya kıtasından 100, Afrika'da 75 euro bedelle kurban kesilecek"

Yaşanan ekonomik krizin kurban fiyatlarını da olumsuz etkilediğini belirten Kurtaran, ülke ve kıtalara göre belirledikleri kurban bedellerine ilişkin şunları kaydetti:

Bu sene ekonomik krizin getirmiş olduğu fiyatlardan dolayı piyasada bir sıkıntı var. Biz de altyapımızı güçlü tutmak adına çalışmalarımızla birlikte fiyatlarımızı da belirledik. Buna göre Türkiye'de 2 bin 250 TL'den başlayan fiyat uygulamamız olacak. Afrika'nın yaklaşık 20 ülkesinde kurban organizasyonumuz olacak ve orada ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmış olacağız. Dövizin sürekli hareketliliği sebebiyle Afrika'da bu sene döviz bazlı çalışma yapacağız. 75 euro karşılığında hayırseverlerin kurban bağışlarını Afrika'da keseceğiz. Asya'da özellikle Afganistan çok zor durumda. Oradaki kardeşlerimize kurban eti ulaştırmak adına hem yereldeki hem de kamplarda yaşayan kardeşlerimize ulaşacağız. Bangladeş, Arakan, Nepal ve Yemen'de kurban organizasyonumuz olacak. Asya kıtası için kurbanlarımızı 100 euro karşılığında keseceğiz. Yemen'de fiyat pahalılığı olduğu için burada 150 euro karşılığında kurban keseceğiz. Filistin'de hem hayvan alımı çok zor olduğu hem de hayvanları tünellerden bir şekilde Gazze'ye götürdükleri için orada kurban bedelini 300 euro olarak belirledik. Hayırseverlerimizin Filistin için bağışlayacakları kurbanları özellikle Gazze'de kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.

"İhtiyaç sahipleri ve yetimler için kurbanımız umut olsun"

Zor durumda olan insanlara yardım yapılması için tüm hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, "Buradan tüm hayırseverlerimize sesleniyorum! İnsanlar gerçekten çok zor durumda. Onların ihtiyaçlarını gidermek adına hep birlikte ihtiyaç sahipleri ve yetimler için 'Kurbanımız Umut Olsun' diyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizin bize kurban vekâletlerini vermelerini bekliyoruz. Şimdiden bize kurban vekâleti verecek olan tüm hayırseverlerimizden rabbimizin razı olmasını, kat kat ecir vermesini diliyorum." diye konuştu.

"Umut Kervanı'na kurban vekâleti nasıl verilir?"

Kurban bağışı yapacak olanların baştan vakfın internet sitesi www.umutkervani.org üzerinden bağış yapacakları ülkeyi de seçerek online olarak bağış yapabilecekleri gibi vakfın resmi hesaplarına da bağışta bulunabileceklerini hatırlatan Kurtaran, dileyen hayırseverlerin Umut Kervanı temsilciliklerine de bizzat giderek makbuz karşılığında bağış yapabileceklerini hatırlattı.

"Vekâlet verirken nelere dikkat edilmeli?"

Kurban vekâleti verenlerin açıklama kısmına telefon numaralarını, kurbanın kimin adına kesileceği gibi bilgilerin yazılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kurtaran, verilen bilgiler çerçevesinde kesilen kurbanların görüntülerinin bağışçılara özel olarak ulaştırılacağını ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler