Mısır dış ülkelerden borç arayışında

Sisi, ülkedeki ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla kredi anlaşması yapmak üzere bazı ülkelerle ve varlık fonlarıyla görüşmelerde bulundu.

Ekleme: 25.05.2022 12:24:57 / Güncelleme: 25.05.2022 12:24:57 / Dünya
Destek için 

Mısır parlamentosu, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi tarafından açıklanan uluslararası kredi anlaşmalarıyla ilgili kararları inceleyecek.

Sisi, ülkedeki ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla kredi anlaşması yapmak üzere bazı ülkelerle ve varlık fonlarıyla görüşmelerde bulundu.

Middle East'te yer alan bir haberde, Mısır parlamentosu başkanı Hanefi El-Gebalinin, 55 tren satın alımının ve başkent metrosunun donanımlarının finanse edilmesi konusunda Kahire yönetimi ile Fransa arasında 833 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşmasının onaylanmasına ilişkin kararı Sisi'ye sunduğu bildirildi.

Öte yandan Gebali, COVID-19 pandemisi etkisiyle daha da zarara uğrayan ülke ekonomisini deskteklemek için Mısır hükümeti ile Arap Para Fonu arasında bir dizi kredi anlaşması yapıldığını ve bu anlaşmaların onay beklediğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Mustafa Mebduli yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki savaşın doğrudan etkileri nedeniyle hissedilen ve emtia fiyatlarında görülen artış, Mısır'a 7 milyar dolara mal oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Mısır Başbakanı, ağır ekonomik şartların çözüme kavuşturulması konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakerelerde bulunulduğunu söylerken birkaç ay içerisinde yeni ekonomik programların başlatılacağı sözünü vermişti

Rusya'nın Ukrayna işgalinin ekonomik yansımalarını derinden hisseden Mısır, mali durum hususunda IMF ile görüşmeleri Mart ayında başlatmıştı. --Mepa News

Etiketler: