O ülke maymun çiçeğine karşı aşı sipariş etti

Sağlık Bakanı Lauterbach, enfeksiyonların daha geniş alana yayılma ihtimaline dikkati çekti. Aynı yetkili, "Olası aşılamalara hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Ekleme: 24.05.2022 16:25:06 / Güncelleme: 24.05.2022 17:34:49 / Dünya
Destek için 

Avrupa kıtası, maymun çiçeği karşısında alarm seviyesini yükseltti.

Bu kapsamda Almanya, vakalara karşı önlem amacıyla aşı siparişinde bulundu.

40 bin doz talebi
Ülkede maymun çiçeği virüsü kaynaklı salgının şiddetlenmesi ihtimaline hazırlık çerçevesinde, Danimarka merkezli biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic'ten 40 bin doz talep edildi.

Basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, enfekte olanlar için önerilen 21 günlük izolasyon süresi gibi tedbirlerin, salgını kontrol altına alma noktasında "şimdilik" yeterli olacağını söyledi.

"Enfeksiyonlar daha da yayılırsa..."
Enfekte olanların temaslılarını aşılama stratejisine işaret eden Lauterbach, "Enfeksiyonlar daha da yayılırsa, bu noktada henüz tavsiye edilmeyen ancak gerekli olabilecek olası aşılamalara hazırlıklı olmamız gerekecek." dedi.

"Yeni bir salgının başlangıcına işaret etmiyor"
Maymun çiçeği salgınının kontrol altına alınabileceğini ifade eden Lauterbach, yeni bir salgının başlangıcına işaret etmediğini kaydetti.

Reuters'ın haberine göre, Lauterbach ayrıca, erken müdahalenin, patojenin topluluklarda "sağlam bir şekilde yerleşmesini önleyebileceğini" sözlerine ekledi.

Şirketin açıklaması
Bavarian Nordic, geçen hafta yaptığı açıklamada, maymun çiçeği vakalarına yanıt olarak Imvanex'i tedarik etmek için bir Avrupa ülkesiyle sözleşme imzaladığını duyurmuştu.

Ancak söz konusu ülkeyle ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşılmamıştı.