Bakan Yardımcısı Yılmaz, imam hatip okullarının medreselerin modernize edilmiş hali olduğunu söyledi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'da bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, beraberindekiler ile birlikte Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek bir araya geldiği öğrencilerle sohbet etti.

Ekleme: 24.05.2022 11:45:07 / Güncelleme: 24.05.2022 11:48:10 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Havayolu ile geldiği Ağrı'da beraberindeki heyetle birlikte Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, burada bir araya geldiği öğrencilerle bir müddet sohbet etti.

"Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe ve edebiyat gibi dersleri öğrenmeden Kur'an-ı anlamada zayıf ve eksik kalırsınız"

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Yılmaz, imam hatip liselerinin 110 yıldır yoluna devam ettiğini, bu okullarda yetişen nice insanların Türkiye'de önemli vazifeler icra ettiğinin altını çizdi.

 

İmam hatip liselerindeki dini ve fenni derslerin birbirini desteklediğini belirten Nazif Yılmaz, "Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe ve edebiyat gibi dersleri öğrenmeden Kur'an-ı anlamada zayıf ve eksik kalırsınız. Hatta hayatı taşımakta ve anlamlandırmakta eksik kalırsınız. Diğer dini dersleri de öğrenemeden Kur'an-ı anlayamazsınız. Bu ikisi birbirini destekliyor. İmam hatip okulu öyle güzel bir model ki 1913 yılında aslında var olan bizim medreselerimizin yeniden modernize edilerek çağımıza uyarlanma şekliyle 110 yıldır yoluna devam ediyor. Bu okullarda sizler gibi nice kardeşlerimiz ve hocalarımız yetişti ve bugün Türkiye'de çok önemli vazifeleri icra ediyorlar." dedi.

Tüm okullarda öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılmasını amaçladıklarına kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu bir gerçektir ki 7 sene siz bir okulda eğitim görüyorsanız, bu okulun sizin kimliğinize çok büyük etkisi vardır. Bunun en büyük etkisi bu okul aslında size bir dünya görüşü kazandırıyor. Siz dünya ve ahiret dengesini göz önüne alan ve hayatınızda iyilik yapma duygusunu ön plana çıkaran bir dünya görüşüne sahip oluyorsunuz. Bugün Türkiye'nin durduğu yere bakın kendinizi görüsünüz. Türkiye nerede duruyor? Nerede bir mazlum varsa Türkiye onun yanında ve nerede bir zalim varsa Türkiye onun karşısında duruyor. Peki bu kültür nereden geldi. Açık ve net söyleyeyim, elbette bizim Anadolu irfanının bir etkisi var ama her halükarda bugün kendisi de imam hatipli olan Cumhurbaşkanımızın imam hatip okulundaki kazanmış olduğu kazanımların bir etkisi de söz konusudur. Bunu da görmek lazım. Siz bu okulda eğitim aldığınızda gelecekte inşallah hem ülkemize çok büyük hayırlarınız dokunacak hem de Afrika, Asya, Avrupa ve dünyanın her bir yerindeki mazlum olan insanlarının yanında olacaksınız. Hayırlar ortaya koyacaksınız. Bunu sizin gibi imam hatip okullarında okuyan birçok öğrencimizde görebiliriz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de öğrencilere konferans vererek tavsiyelerde bulundu.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Müftüsü Celal Büyük, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler