Türkiye'den İsveç'e: Türkiye somut garantiler bekliyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 'İsveç'in NATO üyeliğine' ilişkin paylaşım yaptı.

Ekleme: 23.05.2022 18:45:28 / Güncelleme: 23.05.2022 18:45:28 / Güncel
Destek için 

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2017'den bu yana İsveç'ten PKK/PYD ve FETÖ mensuplarının  iadesi talebinde bulunduğu ancak olumlu bir yanıt alamadığı belirtildi.

İsveç resmi makamlarının, örgüt mensuplarını bakan düzeyinde ağırladığı ve ülke içindeki faaliyetlerini desteklediğinin ifade edildiği açıklamada, 'siyasi desteğin ortadan kaldırılması'nın önemine vurgu yapıldı.

PKK/PYD'ye silah ve ekipman desteğinin sonlandırılmasının önemli olduğu belirtilen açıklamada, İsveç hükümetinin, NATO tarafından ''terör örgütü'' olarak tanınan PKK/PYD'ye tanksavar ve dronlar başta olmak üzere askeri ekipman desteği sağladığı, söz konusu silahların, Türkiyeli resmi makamları tarafından yürütülen  operasyonlar sırasında ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Ülkemiz NATO'nun 'açık-kapı' politikasını benimserken ittifaka üye ve aday ülkelerin her konuda olduğu gibi terörle mücadele alanında da yüksek düzeyde iş birliği yürütmesi gerektiği inancını sürdürmektedir. Adaylık başvurusunda bulunan İsveç tarafından Türkiye'nin güvenlik kaygılarına ilişkin ilkesel adımlar ve somut garantilerin sunulması beklenmektedir. Türkiye, terör örgütlerini destekleyen İsveç'ten NATO'nun kolektif güvenlik prensibi çerçevesinde somut garantiler beklemektedir." denildi. 

 

Etiketler: