Ali Babacan’dan sürpriz Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı masa görüşmeleri ve cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili, "Süreç bir bitsin, partimizin yetkili kurullarını toplayarak karar veririz." dedi.

Ekleme: 23.05.2022 11:33:55 / Güncelleme: 23.05.2022 11:33:55 / Güncel
Destek için 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadaki siyasi partilerin doğal birer Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ancak masada ortak bir aday için uzlaşma sağlanamaması halinde, kendisinin milletvekili adayı değil Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Babacan, ittifak modellerini konuşmaya da açık oldukları mesajı verdi.

Son bir ayda görüştüğü uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin artık "yeni yönetimin" ekonomi politikalarını sorduğunu belirten Babacan, "2002 seçimlerine giderken ki ortamı seziyorum o yatırımcılardan. Eğer yeterli güveni oluşturamazsak yazık olur" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk açık hava mitingini Gaziantep'te yaptı. Miting sonrasında, kendisini izleyen gazetecilerle buluştu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Babacan'ın BBC Türkçe'nin de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Sizi milletvekili aday listesinde görecek miyiz?

Altılı masanın üzerinde çalıştığı en önemli hususlardan biri, geçiş sürecinin yol haritası. Geçiş sürecinin yol haritası üzerinde henüz bir mutabakat yok. Geçiş sürecinin yol haritası netleştikten sonra o dönemin nasıl bir dönem olacağını anlayacağız.

Altılı masada amacımız ortak aday çıkartmak da olsa, olur da bir uzlaşma olmazsa, o zaman benim adaylığım, milletvekili listelerinden değil, Cumhurbaşkanlığı olacak.

Süreç bir bitsin, partimizin yetkili kurullarını toplayarak karar veririz. Altılı masayı da önemsiyoruz. Zaman gösterecek.