Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Muttaki: Afgan para birimi değerini koruyor

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Amir Han Muttaki, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Tom West ve ABD'nin Kadınlardan Sorumlu Özel Temsilcisi Reina Amiri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ekleme: 22.05.2022 12:15:09 / Güncelleme: 22.05.2022 12:16:35 / Güncel
Destek için 

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Tom West ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Muttaki, Afganistan'ın finans sektörü, özellikle bankacılık ve para sistemi ile diğer siyasi ve insani meseleler konusunda yaşanan gelişmeleri konuştu.

Muhatabıyla görüşmesinde Bakan Muttaki, Afganistan'ın finans sektörünün ülkedeki ekonomik durumu doğrudan etkileyen en önemli olgulardan biri olduğunu, artık güvenliğin sağlandığını ve İslam Emirliği'nin hiçbir grubun Afganistan topraklarını kullanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Muttaki, ülkenin bankacılık sisteminin tüm zorluklara rağmen aktif olduğunu, Afgan para biriminin değerini koruduğunu sözlerine ekledi.

Beş yüz bin eski çalışanının ve on binlerce yeni çalışanının maaşlarını ayrım gözetmeksizin ödeyebildiklerini kaydeden Bakan Muttaki, 2022 cari mali yıla ilişkin bütçeyi ülkenin iç kaynaklarından hazırlayarak onayladıklarını aktardı.

Bakan Muttaki, telefon trafiğinin ikinci ayağında, ABD'nin Kadınlardan Sorumlu Özel Temsilcisi Reina Amiri ile görüştü.

Özel Temsilci Amiri, Bakan Muttaki'ye; eğitim, istihdam ve kadın insan hakları konusundaki görüşlerini aktarırken, Bakan Muttaki ise, kadınların eğitim, sağlık, pasaport ve diğer sektörlerde hizmet verdiğini ayrıca "Hicab" konusunda çıkardıkları son kararnamenin de Afgan kadınları tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. (İLKHA)