İki yıl sonra ilk Davos: Gündem küresel enflasyon

Dünya Ekonomik Forumu Davos, iki yıl aradan sonra bugün ilk kez düzenlenecek. 50 devlet lideri ve 2 bin 500 iş insanının katılacağı zirvenin ana gündeminde ise küresel enflasyon sorunu bulunuyor.

Ekleme: 22.05.2022 09:05:09 / Güncelleme: 22.05.2022 09:22:33 / Güncel
Destek için 

Salgın nedeniyle 2 yıldır iptal edilmesinin ardından Dünya Ekonomi Forumu (WEF), İsviçre'nin Davos kasabasında 22-26 Mayıs'ta düzenlenecek.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki toplantısı, “Dönüm noktasındaki tarih; Hükümet Politikaları ve İş Dünyası Stratejileri” temasıyla düzenlenecek.

Bu yıl toplantıya 50 devlet lideri, 300 hükümet temsilcisi ve yaklaşık 2 bin 500 küresel iş dünyası yetkilisinin katılması bekleniyor.

Türkiye’den şu ana kadar resmi düzeyde bir katılımın bildirilmediği toplantıya Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Parlametosu Başkanı Roberta Metsola, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis gibi isimlerin katılması bekleniyor.

WEF’ten yapılan yazılı açıklamada bu yılki toplantının salgınının ardından ve Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle ortaya çıkan jeoekonomik zorlukların tartışıldığı stratejik bir platform olarak öne çıkmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Derinleşen küresel sürtüşmeler, kırılmalar ve yüzyılda bir görülen bir salgın karşısında, benzeri görülmemiş bu küresel şartlar, (ortaklaşa) hedef ve çözüm gerektiriyor. Toplantının amacı bu zorlukların üstesinden gelmek" ifadeleri yer aldı. (İLKHA)