Pandemiyi ‘bilmişlerdi’: The Economist'ten dikkat çeken kıtlık yazısı!

Geleceğe dair ilginç kapakları ile sık sık gündeme gelen The Economist, bu kez ‘kıtlık’ uyarısı yaptı. Pandemiyi de ‘bilen’ dergi bu kez de  Rusya-Ukrayna savaşının kıtlığa olası etkilerine ilişkin dikkat çeken bir yazı yayımladı.

Ekleme: 20.05.2022 19:51:11 / Güncelleme: 20.05.2022 21:31:38 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER

Kapakta kullanılan fotoğrafta başakların kuru kafa şeklinde olması dikkat çekti. Paylaşımın altına, "Savaş, kırılgan bir dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi" notunu düştü.

“SİYASİ KARGAŞALARA VE AÇLIĞA NEDEN OLABİLİR”

The Econmist’in gündem olan yazısında, “Uzmanlar ve yetkiler, Rusya ile Ukrayna'da önümüzdeki sene savaş nedeniyle ekinlerin biçilememesi halinde yüz milyonlarca insanın daha fakirliğe düşeceği uyarısında bulunuyor.” İfadelerine yer verildi. Yazının devamında ise şu yorumlara yer verildi:

▪Bu durum, siyasi kargaşalara ve açlığa neden olabilir.

▪Ekinlerin depolanması, biçilmesi ve satılması/nakledilmesi için gerekli kaynaklar, savaş nedeniyle zarar gördü.

▪Ekinler, çürümeye başlayabilir.

▪Ukrayna ve Rusya, dünya çapında buğdayın yüzde 28'ini, arpanın yüzde 29'unu, mısırın yüzde 15'ini ve ayçiçek yağının yüzde 75'ini sağlıyor.

▪Afrika Boynuzu, Hindistan ve Çin'de yaşanan kuraklıklar, bu krizi daha da hızlandırıyor.

KOVID-19'U TAHMİN ETMİŞLERDİ

Derginin 2019 yılında yayınladığı kapakta ise salgın hastalıklara dikkat çekilmişti. Kapakta yazılan ifadelerde ise "Her şey kontrol altında" denilmişti.