HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin: Esnafın yol sorunu bir an önce çözüme kavuşmalı

Siirt Kooperatif Mahallesi'nde bulunan esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, esnafın yol sorununa çözüm getirilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 20.05.2022 14:50:10 / Güncelleme: 20.05.2022 15:02:25 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt Kooperatif Mahallesi Nihat Aykut Caddesi'nde uzun bir süredir kalkan asfalt nedeniyle yolda oluşan çukurlardan dolayı arabaların geçişi sırasında kalkan toz, esnafı hem rahatsız ediyor hem de mallarının zarar görmesine neden oluyor.

Kalkan asfalttan dolayı yola savrulan mucurlar, arabaların geçişi sırasında hem esnafın camlarının kırılmasına hem de yoldan geçenlerin zarar görmesine neden oluyor.

HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak her zaman ki esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin, esnafın sorun ve sıkıntılarının fazlalığına dikkat çekti.

"Çukurlar, araç geçerken tozların yükselmesine neden oluyor ve esnafın mallarına zarar veriyor"

Yüksek gelen faturalar ve fiyat istikrarsızlığının yanı sıra esnafın bozuk yollardan dolayı sıkıntı çektiğini ifade eden Tekin, "Esnaf bozuk olan caddelerin uzun bir süredir yapılmayışından dolayı sıkıntı çekiyor. Caddelerde açılan çukurlar araç geçişleri sırasında tozların yükselmesine ve esnafın dükkânlarında bulunan mallarına zarar vermektedir. Ayrıca araçların geçişi sırasında lastiklerden fırlayan taşların işyerlerinin camlarını kırmakta veya insanlar için tehlike arz etmektedir." şeklinde konuştu.

"Halktan toplanan vergiler temel ihtiyaçların dışında festivallerde harcanmamalı"

Bir belediyenin en temel ve en öncelikli olarak yapması gereken işin yol ve çevre düzenlemesi olduğuna dikkat çeken Tekin, "Belediyelerin insanların yaşamına layık bir şehirleşme hayatı sunması gerekiyor. Belediyenin en asli görevi olan bu fonksiyon yerine getirilemeyecekse, Siirt Belediyesi Başkan Yardımcı sayısınca var olan caddelerimiz bulunuyor. Çok basit yapılabilecek hizmetler de bu halktan esirgeniyor ise, yapılmıyorsa ama aylarca halktan toplanan vergiler temel ihtiyaçların dışında olan festivallerde harcanıyorsa insanın doğal olarak aklına soru işaretleri gelir. Sorunlar konusunda esnafımızın yanındayız. Dile getirdiği sorunları gerekli yerlere ileteceğiz." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler