CHP'li belediyenin "ırkçı afişi" toplatıldı

​Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mültecilere yönelik Arapça ve Türkçe, “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize' ilanı kentte tepkilere neden oldu.

Ekleme: 19.05.2022 17:25:12 / Güncelleme: 19.05.2022 18:09:02 / Güncel / Bolu Haberleri
Destek için 

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyenin mültecilerle ilgili billboardlara astığı afişlerle ilgili soruşturma başlatarak toplatma kararı aldı.

Yaklaşık 5 bin mültecinin bulunduğu Bolu'da belediye başkanı Tanju Özcan, tepki çekecek açıklamalar yapmaya devam ediyor. Özcan, şehir merkezinin en işlek noktalarında bulunan billboardlara Arapça ve Türkçe, "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" afişleri astırdı.

Afişte, "Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynaklarıyla size yıllardır sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz. Dönün ülkenize." ifadeleri yer alıyordu.

CHP'li Özcan'ın ırkçı davranışı tepkilere neden olurken Cumhuriyet Savcılığı o ilanların kaldırılmasına karar verdi.

(İLKHA)