İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım!

İngiltere, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle bu defa Rusya’nın hava yolu şirketi Aeroflot, Ural Airlines ve Rossiya Airlines'ı hedef aldı.

Ekleme: 19.05.2022 17:10:50 / Güncelleme: 19.05.2022 17:50:50 / Dünya
Destek için 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle daha önce Rusya'nın 65 stratejik endüstrisini, bankasını ve Rus iş insanlarını hedef alan İngiltere hükümeti, bu kez hava yoluna yönelik yeni yaptırım kararı aldı. Yaptırımlarla Rusya’nın birinci sınıf havacılık ve ulaştırma endüstrilerinden yararlanmasının engelleneceği duyuruldu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Rusya’nın devlete ait havayolu şirketi Aeroflot, Rusya’nın en büyük hava yolu şirketi olan Ural Airlines ve Rossiya Airlines, artık İngiltere havalimanlarındaki kullanılmayan karlı iniş alanlarını satamayacak" denildi.

Bu şekilde yaklaşık 50 milyon sterlin değerinde olan iniş alanlarından Rusya’nın kazanç sağlanmasının engelleneceğini ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Rusya’ya uygulanan uluslararası yaptırımların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve savaşının üzerinde önemli bir etkisi olduğuna vurgu yapıldı.