HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Milli Yol Partisi'ne "Hayırlı olsun" ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte yeni kurulan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ziyaret ederek "hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Ziyarette konuşan Çayır, ise "Allah nasip ederse 3'üncü yolu milletin önüne koyacağız." dedi.

Ekleme: 18.05.2022 17:25:11 / Güncelleme: 18.05.2022 18:30:28 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Parti Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'den oluşan heyetle, Milli Yol Partisi Genel Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

HÜDA PAR heyetini, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile genel başkan yardımcıları karşıladı.

Ziyarette, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Milli Yol Partisinin çalışmaları hakkında bilgi alan Yapıcıoğlu, Çayır'a çalışmalarında başarılar diledi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çayır ise, Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür ederek başarılar diledi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan ortak basın açıklaması yaptı.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır

Ülke, millet ve insanlığın faydasına olacak şekilde partilerin birbirleriyle görüşüp konuşmalarında herhangi bir sakınca olmadığına dikkat çeken Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, şöyle konuştu:

Partiler birbirleriyle konuşup görüşebilirlerse, diyalog kurabilirlerse, fikirlerini birbirlerine aktarabilirlerse ve bu ülkenin, milletin istikbali ve insanlığın mutluluğu için olursa faydalıdır. Bu süreçte böyle görüşmeler yapılacaktır. Biz ülkenin şu an zor durumda olduğunu, bu zorlukları bu milletin içinden çıkan insanların halledebileceklerini, bunun için parti kurduğumuzu söyledik. Zaten parti kurmanın temel esprisi de budur. Yoksa bir masaya, bir yere yanaşarak kendisine gelecek arayanlarla bizim alakamız olamaz. Bizim böyleleriyle yan yana durma şansımız da olamaz. Bu memleket için, bu millet için, bu ülke için, bu topraklar için hayal kuranlar bizim için çok değerlidir. İnşallah en kısa zamanda kongremizi yaptıktan sonra bütün partileri dolaşacağız. Kafamızda Türkiye'nin geleceği ile ilgili fikirler, düşünceler ve hayaller var. Allah nasip ederse, bu hayalleri bütün muhataplarımızla paylaşacağız ve bir 3'üncü yolu milletin önüne koyacağız.

Ortak basın açıklamasında, Çayır'ın açıklamasının ardından konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, memleket sorunlarıyla ilgili siyasi partiler arasındaki diyaloğun devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu

Siyasi hayata yeni katılan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır'a hayırlı olsun dileklerini ileten Yapıcıoğlu, siyasette cereyan sert üsluba dikkat çekti.

Siyasi partiler arasındaki diyalogun önemine vurgu yapan Yapıcıoğlu, günümüzde siyasi partilerin önemli bir kısmının özellikle de medyada çok görünenlerin, birbirleriyle medya üzerinden diyalog kurarak çok sert üslupla iletişime geçtiklerini, böylece hem birbirlerini hem de milleti gerdiklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, "Biz bu üsluptan şikayetçiyiz. Biz inanıyoruz ki bu siyasi partilerin yetkilileri, eğer medya üzerinden değil, kameralar aracılığıyla değil, yüz yüze görüşürlerse ortam biraz daha yumuşayabilir. Bazı konularda fikirler ayrışabilir. Elbette bunu doğal karşılamak gerekir. Fikirler ayrıdır ki ayrı siyasi yapılanmalar, ayrı partiler şeklinde örgütlenme gerçekleşmiştir. Bu sorun değildir ama her siyasi parti ile mutlaka memleketin sorunlarının çözümü için diyalog kurulabilmelidir. Hatta ortak bazı noktalarda buluşma sağlanabilmelidir. Bu kadar çok siyasi partinin bulunduğu bir memlekette herkesin her konuda aynı düşünmesi ya da kendi bulunduğu noktaya diğer partilerin gelmesini bekleme gibi bir hakkı da yoktur. Elbette bunun için çaba gösterecektir fakat eğer her birimizin istediği noktaya tam olarak gelinmezse bile ortak bir noktada buluşmanın imkanları aranmalıdır." ifadelerini kullandı.

Memleketin sorunlarıyla ilgili siyasi partiler arasındaki diyalogların devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, üsluplarını yumuşatmaları için diğer siyasi partilere de çağrıda bulundu:

Lütfen üslubunuzu yumuşatın, lütfen birbirinizle diyalog kurmayı deneyin! İnşallah bu iklim oluşursa toplumun bugün içinde bulunduğu gergin ruh hali de biraz daha iyi bir noktaya gelecektir diye düşünüyoruz, temenni ediyoruz.

Misafirperverlikleri için Milli Yol Partisi Genel Başkan Remzi Çayır'a teşekkür eden Yapıcıoğlu, yeni kurulan partinin millete ve memlekete hayırlı olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler