Dicle Üniversitesinde yetimler yararına kermes düzenlendi

​Yetimler Vakfı ve Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesinde yetim, öksüz ve kimsesizler yararına kermes açıldı.

Ekleme: 18.05.2022 15:05:13 / Güncelleme: 18.05.2022 15:16:45 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İhtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, hafta sonu merkez Kayapınar ilçesinde düzenlediği ilahi nağmeler müzik şöleninin ardından Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü ile birlikte kermes düzenledi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen kermes çalışmasıyla ilgili konuşan Bilge Gençlik Kulübü yetkililerinden Azat Ertaş, İslam'ın yetimlere verdiği öneme değinerek ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Bilgi gençlik kulübü olarak Yetimler Vakfı ile birlikte kermes etkinliği düzenlediklerini ifade eden Ertaş, "Kermesimiz yetimler yararına yapılan bir kermestir. Gönüllü öğrencilerimiz tarafından handikaplı bir şekilde yardım ediliyor."dedi.

Peygamber Efendimizin yetimlere verdiği öneme vurgu yapan Ertaş, "Hadis-i Şerif'te 'Her kim Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa dokunduğu her saç teli kadar ona sevap vardır.' buyurulmaktadır. Bir yetim için yapılan bir yardım hem dünyada hem de ahirette hayır getirecektir." ifadelerini kullandı.

Söz konusu yardım faaliyetinin ileriki günlerde farklı fakültelerde devam edeceğinin altını çizen Ertaş, "Etkinliğimiz İlahiyat Fakültesinde olup saat 17.00'a kadar devam edecek. 20 Mayıs Cuma günü de Tıp Fakültesi derslik yerleşkesinde kermesimiz olacaktır. Hayır sahibi bütün öğrenci kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar