Bingöl Devlet Hastanesindeki grev vatandaşı mağdur ediyor

Hekim-Sen’e bağlı doktorların ülke genelinde Bingöl’de de iki günlük iş bırakma eylemine girmeleri, tedavi için hastaneye gelen vatandaşların mağdur olmalarına sebep oldu.

Ekleme: 18.05.2022 15:05:11 / Güncelleme: 18.05.2022 16:29:15 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bingöl devlet hastanesinde acil doktorları çalışırken polikliniklerdeki doktorlar iki günlük iş yapmama grevine girdi.

Hekim-Sen’in bugün ve yarın iş bırakma eylemi yapacağı kararından sonra Bingöl Devlet Hastanesinde hizmetin kısmen durması halkın tepkisine neden oldu.

Kameralara konuşmak istemeyen halk, devlet ile personelinin arasındaki sıkıntının faturasının vatandaşa kesilmesine tepki gösterdi.

“Hükümetin doktorlarla olan anlaşmazlıklarını giderilmesini istiyoruz”

İsmini açıklamayan mağdurlardan biri; “Devlet hastanesinde doktorlarımızın grev yapmasında dolayı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına ve sağlık hizmeti alamadan eve dönmelerine neden oluyor.  Hükümetimizin bir an önce sağlık kuruluşlarıyla anlaşmaları vatandaşımız açısından daha iyi ve olumlu olur diye düşünüyoruz. Sağlık sektörünün insan yaşamına faydaları malum. İnsanlar köylerden hastanelere gelip gidiyorlar. Hastane olmayınca insanlar mağduriyet yaşayıp tedavi olamadan evlerine geri dönüyorlar. Hükümetin bir an önce vatandaşın mağduriyetini gidermelerini istiyoruz. Doktorlarla olan anlaşmazlıklarının giderilmesini istiyoruz. Bu mağduriyetin bir an önce vatandaşlar üzerinde kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar