Klima soran çok ama alan yok!

Havaların ısınmaya başlamasına rağmen klima satışlarının henüz başlamadığını belirten sektör temsilcileri, fiyatındaki artış nedeniyle klima soranın çok ama alanın olmadığını belirtti.

Ekleme: 18.05.2022 14:30:11 / Güncelleme: 18.05.2022 14:34:01 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçen yıllara göre klima satışlarının yarı yarıya düştüğünü belirten klima satıcıları, ciddi oranda fiyatları artan klimaların, alım gücü azalan halk için artık ‘lük ihtiyaç’ haline geldiğini vurguladı.

 

Batman’daki klima satıcısı Necmettin Kartal, İLKHA muhabirine, klimalara fiyatındaki artış sebebiyle vatandaşların ilgisinin azaldığını söyledi.

Sıcaklarla birlikte klima sezonunun neredeyse başladığını ancak bu yıl elektrik faturalarındaki artış, ekonomideki sıkıntıların klima satışlarını ciddi anlamda etkilediğini belirten Kartal, vatandaşların klima alımına çok fazla yanaşmadığını kaydetti.

Necmettin Kartal

“Klima satışlarımız bayağı düşmüş durumda”

Klima satışlarının geçen seneye göre çok da iyi olmadığını ifade eden Kartal, “Bununda en büyük sebebi elektrik fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Tabi Batman’ın sıcakları da daha tam başlamamış. Klima soran oluyor ama klima fiyatları geçen seneye göre yüksek olduğu için satışlarımız daha aşağıda. Klima fiyatları geçen seneye göre yüzde 70 üzerinde yükselmiş durumda. Vatandaş şu anda genelde elektrik tasarrufu olan klimaları tercih ediyor. Geçen sene bu vakitlerde 50 klima siparişimiz varken şu anda 15 veya 20 siparişimiz ancak var. Klima satışlarımız bayağı düşmüş durumda.” dedi.

Mehmet Emin Güneş

“Alım gücü olmadığı için soran çok ama alan olmuyor”

Bir diğer klima satıcısı Mehmet Emin Güneş ise yaz sezonuyla birlikte klimalarını mağazada sergilemeye başladıklarını söyledi.

“Klima soran var ama fiyatlar çok pahalı olduğu için alan yok” diyen Güneş, geçen seneye göre klima fiyatlarının neredeyse yüzde 150 arttığına dikkat çekti. Geçen sene 8 bin lira civarındaki 18’lik bir klimanın fiyatının bu yıl 20 bin lira olduğunu aktaran Güneş, “İnsanların alım gücü olmadığı için soran çok ama alan olmuyor. Esnaf bu konuda perişan halde, satışlarımızda durmuş. Gerçekten ne yapacağımızı bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Artık herkes klima alamıyor”

Kimi vatandaşların zorunlu olduğu için klima aldığını belirten Güneş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Elektrik fiyatları çok pahalı olduğu için millet sıkıntı yaşamaktadır. Artık herkes klima alamıyor. Memleketimiz çok sıcak ve milletinde alım gücü kalmamış. Millet bu durum karşısında ne yapsın? Bizlerde, onlarda şaşırmış durumdayız. Klima almak isteyenler elektrik tasarruflu olan tasarruflu klimaları tercih ediyor. Ama elektrik fiyatları çok yüksek olduğu için tasarruflu olanlarda artan fiyatlardan başa çıkamıyor.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar