İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

Mayıs ayının ortalarına gelindiği bugünlerde, havaların ısınması ikinci el sektörünü hareketlendirdi.

Ekleme: 18.05.2022 11:05:08 / Güncelleme: 18.05.2022 11:18:41 / Ekonomi
Destek için 

İkinci el otomobil sektöründeki hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, fiyatların yükselmesi alıcıları zorluyor.

Birçok vatandaş, otomobil almak için pazarların ve galerilerin yolunu tuttu. Her keseye ve modele uygun otomobiller, yapılan pazarlıklar sonrası alındı. Sektör hareketliliği uzun süredir iş yapamayan esnafı mutlu etti.

İkinci el otomobil alım satımı yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), "Sektör altın dönemine girdi. Havalar ısındı. Piyasada bir arz artışına neden oldu. Şu an piyasa en hızlı dönemlerinden birini yaşamaya başladı. Yüzde 40'lık bir artış söz konusu. Ben inanıyorum ki bu sezon en iyi yıllardan biri olacak" dedi.

Çip krizinin olumsuz etkilerinin sürdüğünü belirten Kurtçu, "Bu sorun 2 yıl daha sürer. Bu dönemde 1'inci el ve 2'nci el tamamen ayrıştı. 2'nci el başlı başına bir pazar oldu. 1'inci el tamamen 2'nci elden önde olmalı ama bu dönem öyle değil. Bir ailenin binebileceği en uygun araç şu an 250 bin lira civarında. Herkese bir an önce almalarını tavsiye ediyorum. Temmuz ayında araçlarda bir artış olabilir" dedi.

Pazara ikinci el otomobil almaya gelen evli ve 1 çocuk babası market işletmecisi Burhan Kaymak (40), "Bir süredir araç almayı düşünüyordum. Keseme uygun bir otomobil alacağım. 250- 300 bin bandında bir araç alıyorum. Gönlüme göre bulurum inşallah" dedi.

(İLKHA)