ABD üssüne roketli saldırı düzenlendi!

Suriye'nin doğusundaki Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi askeri üssü çevresine roket saldırısı düzenlendi açıklandı.

Ekleme: 17.05.2022 12:41:43 / Güncelleme: 17.05.2022 12:41:43 / Dünya
Destek için 

Suriye'nin doğusundaki Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi askeri üssü çevresine roket saldırısı düzenlendi açıklandı.

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Deyrizor'da İran destekli yabancı grupların varlık gösterdiği bölgelerden, Haseke'nin Şeddadi ilçesinde konuşlu ABD güçlerinin askeri üssü çevresine üç roket saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda askeri üste herhangi bir zayiat olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Karşılıklı  saldırılar devam  ediyor!

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Deyrizor’da ABD ile İran destekli grupların varlık gösterdikleri bölgeler ise son dönemde sık sık hedef alınıyor.

9 Nisan'da yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin doğusunda ABD askerlerinin konuşlu olduğu bir üsse 7 Nisan'da düzenlenen roketli saldırıda 4 ABD askerinin yaralandığı belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de söz konusu saldırıyı kimin düzenlendiğini henüz bilmediklerini ancak daha önceki saldırılarda olduğu gibi İran destekli örgütlerin saldırılarına benzediğini dile getirmişti.