Engelli kadının tekerlekli sandalyesinin aküsünü çaldılar

Adana’nın Yüreğir İlçesinde vücudunun yüzde 87’si engelli kadının tekerlekli sandalyesinin aküsünü çaldılar.

Ekleme: 16.05.2022 19:55:15 / Güncelleme: 16.05.2022 19:58:38 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adananın Yüreğir ilçesinde yalnız yaşayan ve vücudunun yüzde 87’si engelli Sakine Güller ’in tekerlekli sandalyesinin aküsü çalındı. Komşusunun verdiği normal tekerlekli sandalyeyle ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Güller, “Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum”. dedi.

Güller yaptığı açıklamada, “Sabah aşağıya indim. Aş evinden gidip ekmek ve yemeğimi alıp geliyorum. Bir baktım arabamın aküsü yok, yere yığıldım. Sonra gözümü açtım, yoğun bakımdayım Kalp krizi geçirmişim. Ondan sonra anjiyo oldum, çıktım geldim. Sağdan soldan ilgilenenler oldu sağolsunlar, ama yok giden gelmedi. Akü, yemek ocağım, tüpüm, vantilatörüm gitmiş, çalınmış her şeyimi çalmışlar. Hırsızlar o aküleri gelip çalacak kadar düştüyse Allah’ın adaletine havale ediyorum. Kimsem yok ve yüzde 87 engelliyim. Bir arkadaşım var. Allah razı olsun her gün benim aş evinden ekmeğini yemeğini getiriyor. Akülü araba istiyorum, yüzde 87 raporum var.” dedi.

Birçok hastalığı olduğunu vurgulayan Güller, şunları kaydetti: “Bypass ve iki defa anjiyo oldum. Tek böbrekliyim, şeker, tansiyon ve sinir hastasıyım. Bel fıtığından, böbrekten ameliyat, beyinden anjiyo oldum, hepsi raporumda var. Bakım aylığı ve bakıcı istiyorum mümkünse”.

Yalnız yaşadığını ve çocukları tarafından ilgi görmediğini söyleyen Güller, “Hastayım deyip telefon ettiğimde; çağır bir ticari araba Hastane ’ye git diyorlar. Çok zor durumdayım. İki erkek, bir kız çocuğum var. Bayram ve anneler günü geçti, gelen yok. Allah razı olsun, etraftan gelen fitre zekatla geçindim, şimdi yok, bir şey yok. Bir şey istemiyorum, akülü arabam gelsin yeter, arkadaşıma da yük oldum. Aşevine gideyim-geleyim yeter çok şükür. Ocağımı çaldılar, tüpümü çaldılar çok zor durumdayım. Allah kimin ne sıkıntısı varsa gidersin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar