Ağrı'da kapatma kararı alan tekstil firması kararından vazgeçti

Ağrı Tekstil Kent bölgesinde sendikal sorunlardan dolayı çekilme kararı aldığını açıklayan tekstil firması, girişimler sonrası 1700 çalışanı ilgilendiren "kapatma" kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Ekleme: 16.05.2022 15:35:18 / Güncelleme: 16.05.2022 15:37:35 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Fabrikanın gelişim aşamasında olduğu ve yeni olduğu için kurulumunu tamamlayamadan sendikaların çeşitli taleplerinde problem yaşadığı için kapanma kararı alan firma kararından vazgeçti.

1700 insanın çalıştığı fabrikanın aldığı karar üzerine firma yetkilileri ve bürokrasi ile görüşerek kentte yatırım ve çalışmalarına devam etmesi için uğraştığını belirten Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, uğraşların sonuç verdiğini ve firmanın kapatma kararından vazgeçtiğini açıkladı.

https://ilkha.com/ekonomi/agri-daki-siyasiler-kentte-faaliyet-gosteren-tekstil-firmalarinin-kapatilmamasi-icin-cagrida-bulundu-196013

Sayan yaptığı açıklamada, çalışan ve aileleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişinin geçimini sağladığı fabrikanın kapanmaması için mücadelesini her kanaldan sürdürdüğünü hatırlatarak, konu için siyasi ve bürokratlarla sık sık bir araya geldiğini hatırlattı.

Sayan, "Giden ve şimdiki valimizin, bizlerin büyük çabalarıyla kurulan tekstil fabrikalarını sendikal faaliyeti bahane ederek kapatmak isteyen gruplar, gençler işsiz kalsın, silahlı askerimiz olsun derdindeler. Biz idareciler ve Ağrılılar buna müsaade etmeyeceğiz. Ağrı fabrikana sahip çık." dedi.

Sayan, ilgili tekstil firması gelen yoğun talebin ardından Ağrı’da faaliyetine devam etme kararı aldığını söyledi. (İLKHA)