İslam Memiş'ten altın uyarısı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, gümüş ve dolar için öngörülerini açıkladı.

Ekleme: 16.05.2022 15:40:00 / Güncelleme: 16.05.2022 15:40:52 / Ekonomi
Destek için 

"Genel bir değerlendirme yapacağım.'' diyen Memiş, şunları söyledi: 

''Önümüzdeki hafta neler olabilir, emtia ve döviz fiyatlarında artış devam eder mi? Dolar kuru 15:45 lira seviyesinden haftayı tamamladı. Dövizle ticaret yapıyorsanız Nisan ayında alım tarafını bitirmeniz gerekiyordu. Döviz kurlarının tamamında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle haziran ve temmuz ayına dikkat çekmek istiyorum, yeni zirveler görmemiz muhtemel olacaktır.

Altın ve gümüş tarafında önümüzdeki 3 ay boyunca satan kaybeder. Baskıladı mı geriledi mi TL gelirin var nasıl olsa al. Dövizde dolara değil onun karşısında en çok değer kaybetmiş dövizleri alırım, ama satmam. Önümüzdeki 3 ay boyunca satan zarar edecek.

Bu fiyatlardan araba almam. Kim alsın ki bu fiyatlardan. Ev ve araç alacaklar bundan sonra nakit tarafına kayacak. Artık parası olanlar nakit pozisyonu alacak. Para değersiz olduğunda mal çok değerli oluyordu. Şimdi tam ters bir rüzgarı bekleyebilirsiniz. Bu kez mal kıymetsiz olacak nakit kıymetli olacak. Dolayısıyla da yatırımcılar elindeki hazır paraları da nakite kaydıracağını bilin ona göre de tedbirinizi alın. Önümüzdeki 3 ay herkes nakite kayacak, nakit çok kıymetli olacak. Bu da ev ve araba fiyatlarını aşağıya çekecek. Sıfır araçları kastetmiyorum. 2. el otomobil fiyatları balon olduğu için zaten satın almıyor fiyatlar geriye gelecek. Mahalle aralarında 1 milyon liraya kadar olan evlerin fiyatları da düşmeyecek."

Etiketler: