Şanlıurfa'da yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi tarafından Yetim Dayanışma Günleri kapsamında "Cennetin Çocukları Şanlıurfa Yetim Şenliği" isimli etkinlik düzenlendi.

Ekleme: 16.05.2022 11:35:10 / Güncelleme: 16.05.2022 11:36:46 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında piknik alanında hayırseverler ile yetim çocukları bir araya getirdi.

İHH Şanlıurfa Şubesi ve Sultanbeyli İHH'nın düzenlediği programa; Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hayırseverler ve gönüllüler destek ve katkı sundu.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila'nın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Yetimlerin kutsal emanetler olduğunu ifade eden Atila, "İHH olarak, hayırseverlerin destek ve katkıları ile yetimlere yönelik maddi yardım ve manevi programlarımız yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye ile birlikte dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Özellikle yetimlerin barınma, gıda, giyim, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılıyoruz. İHH olarak dünya genelinde 130 bin civarı, Şanlıurfa'da ise 3 bin 500 yetime sponsor olduk; ama bunu artırmaya çalışıyoruz. İlimizde yaklaşık 22 bin yetim mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Sponsor oldukları yetimlere düzenli olarak nakdi yardım ve belli dönemlerde de ayni yardımlarda bulunduklarını ifade eden Atila, "Yetim Dayanışma Günleri, kapsamında tertiplediğimiz programlarla bu kutsal emanetlere farklı bir gün yaşatmak, yüzlerindeki tebessümü artırmak istiyoruz; çünkü bu kutsal emanetler gülerse dünya güler. Annelerden istediğimiz şu; kutsal emanetler olan bu yavrularımızı İslam ahlakı üzerine yetiştirmeleridir. Çocuklarının, ailelerine, memleketlerine ve ümmete faydalı bir fert olmalarını sağlamalarıdır. Bu yıl 11'incisini düzenlemeye başladığımız Yetim Dayanışma Günleri ile ülkemiz dâhil 31 ülkede yetimlerin hayatına dokunuyoruz. İHH olarak Yetimler ve annelerinin yaşam şartlarını iyileştirmek için 202 proje hazırlamış bulunmaktayız.

Programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve çok sayıda STK başkanı, yetimler ve aileleri katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler