Meşal'den direniş etrafında kenetlenme çağrısı

Hamas'ın Filistin dışındaki teşkilatının başkanı Halid Meşal, direnişi güçlendirme ve siyonistlerin ihlallerine karşı programlı bir şekilde mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 15.05.2022 23:40:26 / Güncelleme: 15.05.2022 23:40:26 / Dünya
Destek için 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Cenin Kampı'ndaki direnişi öven Meşal, Filistin topraklarında işgali sona erdirecek bir direniş programı üzerinde gerçek anlamda birlik ve bütünlüğün sağlanmasını, siyonist işgal rejiminin boykot edilmesini, işgalcilerle yürütülen sözde güvenlik koordinasyonuna son verilmesini istedi.

Filistin halkının işgalcileri yenecek ve topraklarını işgalden kurtaracak güce sahip olduğuna işaret eden Meşal, Batı Şeria'daki mücadelenin Cenin'den Kudüs'e devam ettiğini, baskınların ve Yahudi yerleşim birimi inşasının sürdüğünü ifade etti.

İşgalcilerin Filistin halkına ve kutsal mekanlarına saldırdığına dikkat çeken Meşal, bunun direniş programı etrafında kenetlenme ve işgale karşı mücadele için büyük bir sebep olduğunu dile getirdi.

Filistinlilerin direniş programı üzerinde birlik ve bütünlüğü sağlamaları ve daha çok mücadele etmeleri gerektiğini bildiren Meşal, siyonistlerin işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef almaya devam ettiklerini ve baskınların sürdüğünü belirtti. -- Habernas