Filistinli esir Davud ez-Zübeydi şehid oldu

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin iki gün önce Batı Şeria'daki Cenin Kampı'na düzenlediği baskın sırasında yaralandıktan sonra esir alınan Davud ez-Zübeydi bugün şehid oldu.

Ekleme: 15.05.2022 14:55:06 / Güncelleme: 15.05.2022 15:10:30 / Güncel
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin cuma günü Cenin Kampı'na düzenlediği baskın sırasında karnından yaralanan Davud ez-Zübeydi, ağır yaralı halde 1948'de işgal edilen topraklardaki bir hastaneye nakledilmişti.

Şehit Davud ez-Zübeydi'nin esir Zekeriya ez-Zübeydi'nin kardeşi olduğu, annesi ve bir diğer kardeşi Taha'nın işgalcilerin Nisan 2002'de Cenin Kampı'na düzenlediği baskın sırasında şehid oldukları kaydedildi.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Zahir Cebbarin, esir Davud ez-Zübeydi'nin şehid olduğunun ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Filistin halkını her yerde işgale karşı direnişi tırmandırmaya davet etti.

Bugüne kadar birçok şehadet eylemcisi çıkaran ve direnişe kucak açan Cenin Kampı'na selamlarını gönderen Cebbarin, şehitlerin kanlarının devrim ateşini alevlendireceğini ve düşmanları yakacağını söyledi.

Cebbarin, şehit Davud ez-Zübeydi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve esir kardeşi Zekeriya ez-Zübeydi'ye de başsağlığı diledi. (İLKHA)