Midyat'ta engellilere yönelik farkındalık oluşturma programı düzenlendi

Mardin Midyat Belediyesince, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak adına etkinlik tertip edildi.

Ekleme: 15.05.2022 14:15:07 / Güncelleme: 15.05.2022 14:15:07 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Milli İrade ilk-ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, engelliler tarafından müzik ve şiir performansları sergilendi.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda engellerin zihinlerde olduğu, fiziki hiçbir engelin özel gereksinimli bireylerin yaşama sevinçlerini sekteye uğratmaması gerektiği ifade edildi.

Etkinliğe katılan Midyat Belediye Başkan yardımcısı Ali Alptekin, Midyat Belediyesince engellilere yönelik yapılan çalışmaları aktardı.

Alptekin, "Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin göreve başladığı ilk gün seçim meydanlarında söz verdiği gibi belediye başkanlık maaşını her ay 130 engelli kız ve erkek çocuğuna burs olarak dağıtmaktadır. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın bir araya gelerek dayanışma içerisinde olabilecekleri bir binaları yoktu. Tam donanımlı bir binayı engellilerimize tahsis ederek kullanımlarına sunduk. Engelsiz yaşam projemiz kapsamında hastaneye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimizin hastaneye ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla hasta nakil aracını belediyemize kazandırarak kullanımlarına sunduk." diye konuştu.

"Engellilerin acımaya değil, sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır"

Kadir Baran

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Baran yaptığı konuşmada, farkındalık oluşturma adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade ederek engellilerin yalnız olmadıklarını hissetmeleri açısından sürekli gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Baran, "Engellilerin acımaya değil, sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Toplumdan soyutlanmadan tüm alanlarda yer almalarının yolunu açmak gerekir. Muhtaç oldukları için hak sahibi oldukları düşünülmelidir. Engelliler için her kurum ve özel kuruluşlarda çalışma imkânı sağlanması onların yaşamlarını sürdürmeleri için önemli bir destek olacaktır." diye konuştu.

"Engellilik bir sağlık sorunu değildir"

Hikmet Olgaç

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Hikmet Olgaç ise, "Engellilik bir sağlık sorunu değildir. Ya da sadece engelli ve engelli ailelerinin karşılaştıkları bir durum değildir. Sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çalışmasını gerektiren bir konudur. Herkesin engelli duruma gelmeden bir empati kurması gerekiyor. Sadece bazı günlerde değil her zaman hatırlanmalıdır. Engelleri sevgiyle aşabiliriz." Diye konuştu

Engelliler bireyler düzenlenen etkinlikten memnun kaldıklarını ifade ettti.

AK Parti İlçe Başkan vekili Niyazi Akgül ise, şükür ve sabır ile engellilerin sağlam bireylere bir ders verdiğini ifade ederek teşekkür etti.

Etkinliğe, Kaymakam refiki Talha Atılay Teymur, Müftü Ergün Bulunmaz, Belediye Özel Kalem Müdürü Halil Polat, Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılan bütün davetlilere çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğraf çekildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler