"Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar: Eylem Araştırması Konferansı" yarın başlıyor

Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, "Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar: Eylem Araştırması Konferansı" 16-18 Mayıs 2022'de İstanbul'da düzenlenecek.

Ekleme: 15.05.2022 11:09:19 / Güncelleme: 15.05.2022 11:09:19 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde yürütülen ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı tarafından fonlanan Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi (YADEG) Projesi kapsamında, "Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar: Eylem Araştırması Konferansı" 16-18 Mayıs 2022'de İstanbul'da düzenlenecek.

Konferans ile 2021 yılı içerisinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Türkçeye kazandırılan diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni Tamamlayıcı Cilt ile uyumlu etkili dil öğretim uygulamalarının yaygınlaştırılması ve bu doğrultuda geliştirilen eğitim içeriklerinin ülke çapında tüm dil öğretmenleriyle paylaşılması amaçlanıyor.

Konferansa dil eğitimi alanında uzman davetli konuşmacılar, sahada yaptıkları iyi uygulamalarla fark yaratan öğretmenler ve bu alanda hazırladıkları sınıf projeleriyle öğrenciler katılacak. Konferans sunumları tercihe bağlı Türkçe veya İngilizce olarak yapılacak.

Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi ile İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinin yer aldığı en iyi 60 uygulamanın sunumlarının yapılacağı konferansta sunumlar Bakanlığın çevrim içi platformlarına da eklenerek tüm öğretmenlerin erişimine açılacak.

Öğrencilerden dil eğitimi çalışmalarına yönelik sergi

Konferansın en önemli paydaşlarından olan öğrenciler, dil eğitimi alanında yaptıkları çalışmalara yönelik bir de poster sergisi düzenleyecek. Bu sergide öğrenciler ve rehber öğretmenleri tarafından dil eğitim ve öğretimine yönelik hazırlanmış çalışmaların poster sunumları gerçekleştirilecek. Konferansa dair tüm gelişmeler, "http://dilegitimindeiyiuygulamalar.meb.gov.tr/" internet sitesinden takip edilebilecek. (İLKHA)