HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan Yenimahalle İlçe esnafına ziyaret

​​HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, ziyaret ettiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ekleme: 14.05.2022 20:05:13 / Güncelleme: 14.05.2022 20:08:51 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Esnaf ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan’a Yenimahalle İlçe Başkanı Faysal Öztürk ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti.

Karaarslan, Yenimahalle İlçe esnafı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, salgın ile ilgili yasakların kalkmasıyla piyasada bir canlılığın olduğunu ancak her sektörde ve üründe son zamanların en yüksek zamlarından dolayı esnafın zor günler geçirdiğini belirtti.

Esnafın sorunlarını yerinde tespit edebilmek için Yenimahalle İvedik esnafını ziyaret ettiklerini söyleyen Karaarslan, “Esnafımızın sıkıntılarını tek tek dinliyoruz. Genel itibarıyla esnafın en büyük sorunu hayat pahalılığıdır. Taksi esnafının en büyük sıkıntıları yakıtların pahalı olmasıdır. Halkın büyük çoğunluğunun sıkıntısıysa kira oranındaki artışlardır. Aldıklarını tekrar yerine koyamaması insanların en büyük sorunu. Devletten ve hükümetten siyasi anlamda bekledikleri çözümler birbirleriyle uğraşmaktan ziyade halkın sorunlarına eğilmesidir. Halkın gerçek sorunlarının ön plana çıkarılması ve buna dair çözümlerin geliştirilmesi beklenmektedir. Bizim de parti olarak sahadan edindiğimiz izlenim budur. Yetkililerden beklentimiz, bu sorunların derhal çözüm bulmasıdır.” dedi.

Salgın ile ilgili yasakların kalkmasıyla piyasada bir canlılığın olduğunu söyleyen Karaarslan, “Salgın sonrasında özellikle kısmi olarak bir iyileşme söz konusu ancak halen satışlarda artış olsa dahi insanlar alım gücünde düşüşler olması hasebiyle yine istenilen seviyede değil. Bununla ilgili özellikle pastane esnafı un ve şeker fiyatlarındaki hızlı artıştan şikâyetçi. Esnafın bir kısmı et fiyatlarındaki artışlardan şikâyetçi. Yakıt ve nakliye maliyetlerinin artışından insanlarımız şikâyetçi. Tabi tek sorun ekonomi değil bize birçok sorun iletildi. Hak ve hukuk konusunda insan hakları konusunda yaşanan sorunlar var. Bunların derhal çözüm bulması gerekiyor. Bunun çözüm merci iktidardır. İnsanların beklentisi siyasi partilerin birbirleriyle uğraşmak yerine halkın temel sorunlarına eğilmesidir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler